В Острозькій академії з’явиться нова сертифікатна програма

14 Червня 2017, 12:40
3446

В НаУ «Острозька академія» планують відкрити ще одну сертифікатну програму з візуалізації даних. Про це повідомив декан факультету Політико-інформаційного менеджменту Віталій Лебедюк на зустрічі «Bit discussion», яка відбулася у вівторок, 13 червня.

«Відомо, що найпопулярнішою професією зараз є спеціаліст зі візуалізації даних. Ця професія вже зараз у тренді, а в майбутньому лише розвиватиметься. На другому ж місці у цьому рейтингу програмісти», – зазначив Віталій Лебедюк.

На зустрічі «Що таке культура даних та як відкриті дані змінюють наше життя» спікер Віталій Лебедюк та викладач кафедри Журналістики Роман Шулик розповіли, що планують ввести таку сертифікатну програму, щоб усі охочі могли вчитися візуалізації даних. Вони вважають, що ця програма буде особливо корисною для студентів, що вивчають журналістику.

«Саме журналісти можуть правильно використати відкриті дані для того, щоб чинити тиск на владу та змушувати її раціонально вирішувати проблеми», – розповів Віталій Лебедюк.

Курс з візуалізації даних буде введено в обов’язкову програму для майбутніх першокурсників. Але для старших курсів існуватиме така сертифікатна програма.

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024