Фермерів Рівненщини консультували, як вирішити податкові проблеми

15 Грудня 2020, 16:33
1694

У Рівненській ОДА відбулося чергове засідання робочої групи з врегулювання проблемних питань при реєстрації фермерами податкових накладних під головуванням заступника голови Рівненської облдержадміністрації Ігоря Тимошенка.

Така ініціатива, нагадаємо, реалізується за результатами обговорень з аграрними асоціаціями під час засідань робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі – інформують у пресслужбі Рівненської ОДА. 

«Метою робочої групи є напрацювання шляхів, механізмів і способів врегулювання проблемних питань, що виникають при реєстрації податкових накладних. Фермери, зіткнувшись з проблемами в оформленні, матимуть змогу на місцях отримати консультаційну підтримку», – зазначив під час зустрічі заступник голови адміністрації Ігор Тимошенко.

Під час засідання присутні обговорили основні проблеми, які виникають у фермерів при реєстрації податкових накладних, та запропонували шляхи їх вирішення. Зокрема, розглянули причини зупинення реєстрації податкових накладних автоматизованою системою моніторингу трьох суб’єктів господарювання.

Крім того, провели аналіз ризиків, які виникають при реєстрації податкових накладних, та напрацювали шляхи, механізми і способи розв'язання проблемних питань.

Фермерам надали практичну допомогу, зокрема консультації з підготовки документів для розблокування податкових накладних та щодо підтвердження невідповідності підприємства критеріям ризиковості. Рекомендували суб’єктам господарювання дотримуватись вимог чинного законодавства.

У разі виникнення проблемних питань, пов’язаних з реєстрацією податкових накладних, сільськогосподарські товаровиробники можуть звертатися до Рівненської облдержадміністрації [email protected], або до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації [email protected]

Читайте також: Як отримати допомогу ФОПам та найманим працівникам

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024