В Острозі судили чоловіка, що обібрав нетверезого перехожого

13 Грудня 2020, 15:25
3787

Районний суд покарав громадськими роботами чоловіка, який у середмісті Острога пограбував нетверезого перехожого. 

Інцидент трапився 25 жовтня близько 23:00 біля магазину «Апельсин», що знаходиться на вулиці Східній, 35. Про це йдеться у вироку суду від 8 грудня. 

Чолові, діючи таємно, шляхом вільного доступу, здійснив крадіжку мобільного телефону марки «iPhone SE» 64GB ІМЕІ, вартістю 2,9 тисячі гривень із встановленою сім картою оператора мобільного зв`язку «Київстар» вартістю 100 гривень, грошовими коштами в сумі тисячі гривень та 100 євро, що за курсом станом на дату крадіжки дорівнював 3,3 тисячі гривень. 

Надалі він розпорядився зазначеним майном на власний розсуд, чим заподіяв потерпілому майнову шкоду на загальну суму 6,3 тисячі гривень. 

Обвинувачений на судове засідання не з'явився, але надав письмову заяву, відповідно до якої він беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому кримінального проступку. 

Суд врахував, що за місцем проживання підсудний характеризується посередньо, перебуває під спостереженням в наркологічному кабінеті з діагнозом: психічні та поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю, під спостереженням в психіатричному кабінеті не перебуває, раніше не судимий, не працює, водночас за віком та станом здоров`я є працездатним. А також врахував як пом'якшувальні обставини його активне сприяння розкриттю злочину, щире каяття та добровільне відшкодування завданого збитку. 

Таким чином суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального проступку та призначити йому покарання у виді громадських робіт строком 80 годин. А також стягнути на користь держави процесуальні витрати на проведення судової експертизи у в розмірі 654 гривні

Читайте також: На угоні та вчиненні ДТП в Острозькому районі поліцейські викрили чотирьох жителів Хмельниччини

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024