У Вельбівному обговорили проблеми об'єднання громад

12 Червня 2017, 18:13
4329

У п'ятницю, 9 червня, виконувач обов'язків голови Острозької райдержадміністрації Іван Сопіга на засіданні сесії Вельбівненської сільської ради спільно із сільськими депутатами обговорили питання об’єднання громад.

Сільський голова виступає з ідеєю створення об’єднаної громади з центром у с. Мощаниця, до якої крім Почапківської та Милятинської увійшла б і Вельбівненська сільська рада. Оскільки подібна ідея була озвучена раніше на сесії у с. Мощаниця, до уваги депутатів був запропонований розрахунок спроможності такої громади у випадку її створення. Як показують отримані результати, спроможність такої громади була б під великим питанням.

Створення декількох громад в межах Острозького району можливе, адже процес добровільний. Однак, перш ніж робити якісь кроки, необхідно добре все прорахувати. Так, єдина громада в межах всього Острозького району з центром в м. Острог була б у два рази фінансово потужнішою за громаду з центром в с. Мощаниця, до якої увійшли б згадані вище сільські ради. Це стосується і надходжень до бюджетів, і розміру цих надходжень у розрахунку на одного жителя, – говорить Іван Сопіга.

«Зважаючи на близькість села Вельбівно до районного центру, виглядає логічним створення спільної громади з Острогом», – відзначили депутати сільської ради. Крім того, цей формат не потребуватиме витрати коштів на створення інфраструктури, яка вже існує в м. Острог. Однак, деякі депутати висловили пересторогу, що село може опинитись на периферії.

Рішення стосовно формату об’єднання залишається за депутатами сільської ради і вони приймуть його після проведення громадських слухань та вивчення думки жителів населених пунктів Вельбівненської сільської ради.

 

За повідомленням Острозької РДА

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024