Працівники Острозької психлікарні перекрили дорогу

08 Грудня 2020, 12:04
5157

Працівники Острозької обласної психіатричної лікарні вийшли на акцію протесту.

Через кількамісячну затримку зарплати працівники закладу перекрили дорогу на проспекті Незалежності в Острозі. Про це йдеться на сторінці міського голови Острога Юрія Ягодки.

Зі слів працівників Острозької обласної психіатричної лікарні, зарплату їм затримують  ще з жовтня. При тому їм доводилося надавати допомогу хворим на COVID-19.

Як розповіли самі працівники, оплату праці затримують ще з жовтня, попри те, що у закладі їх доводилось надавати допомогу хворим з коронавірусом.

«Те, що стосується виплати заборгованих заробітних плат у закладах охорони здоров'я, в яких підписані договори з НСЗУ, ці питання відносяться виключно до компетенції керівника закладу. Національна служба охорони здоров'я України не затримує виплат, не відтерміновує виплат. Таких випадків у нас немає, якщо виконані умови підписаного договору і складена правильно документація, затримки виплат не буде. Якщо ж звіт не надійшов, або ж порушені ще якісь умови договору, відповідно,  оплат за договором НСЗУ не проводить. Це компетенція керівництва, якщо там є заборгованість», – прокоментувала ситуацію заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Олена Гандзюк під час брифінгу в ОДА 7 грудня.

Наразі відомо, що з протестувальниками спілкується перший заступник міського голови Михайло Кирийчук. Із Рівного до Острога виїхала робоча група представників із обласного Управління охорони здоров'я для пошуку шляхів вирішення цієї проблеми.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024