Фото Острозького замку перемогло на міжнародному фотоконкурсі

28 Листопада 2020, 17:00
5258

За ініціативи проєкту «Via Regia Ukraine» та спільно із державним історико-культурним заповідником міста Дубно вперше було організовано в рамках конкурсу спеціальну номінацію. У ній взяли участь усі подані на конкурс світлини пам’яток, розташованих у ДубноРівномуОстрозіЛьвовіБродахГородку (Львівська область), ЛуцькуВолодимирі-ВолинськомуРадомишліЖитомирі та Києві — всього 11 міст на символічному шляху Via Regia.

У списках пам’яток цих одинадцяти міст загалом майже 7000 об’єктів. За час конкурсного періоду було подано близько 6500 світлин понад 1500 об’єктів. До журі на оцінювання потрапило трохи більше 6000 фото (журі не оцінювало роботи із роздільністю менше 2 Мпкс). У другий раунд перейшло 363 роботи, а на офлайнове засідання журі, яке пройшло 10 листопада у державному історико-культурному заповіднику міста Дубно, потрапило 112 робіт. Із них журі вибрало роботи трьох авторів-переможців, а також вибрало найкращу світлину із кожного міста на шляху Via Regia.

Олександр Харват, член журі, фотограф, автор книг про мистецтво, культуру, краєзнавство та фотографію, загалом прокоментував проєкт так:

Організація і проведення конкурсів фотографії — це найкращий спосіб в популяризації, пізнанні, в рекламі нашого краю, держави, має велику освітню роль. А Вікіпедія — це найпотужніший ресурс інформації та візуальних зображень. Відповідно і фотографії розміщуватись там мають найкращі. А конкурс — це якраз відбір компетентним журі найкращих світлин. На конкурсі у номінації «Via Regia Ukraine» було представлено багато фотографій, але, на жаль, багато з них досить невдалих чи просто випадкових, чи просто подібних сюжетів. Хороші фотографічні сюжети на цьому фоні яскраво відрізнялись і були відзначені журі.

 

Як стало відомо, третє місце посіла світлина Катерини Байдужої із замком князів Острозьких. Сергій Кундас, один з членів журі, зауважив про якісне виконання та «чудовий багатоплановий ракурс».

Журі Андрій Герасимчук прокоментував роботу так:

«Чудове багатопланове фото, що в повній мірі розкриває всю Замкову гору з розташуванням оборонних споруд з Богоявленським собором в центрі. Композицію доповнює сріблясто-золотаво-синьо-темне небо».

Журі Віктор Луц відзначив, що «добре передано велич і силу старовинної оборонної архітектури», а Микола Мандзюк — «чудове поєднання кольорів на небі та добре обраний вигляд на замкову гору із її пам’ятками». 

4

Усього було подано близько 140 фото пам’яток міста Острог на спеціальну номінацію.

Сама авторка, Катерина Байдужа, прокоментувала свою мотивацію взяти участь у спеціальній номінації «Via Regia Ukraine» так:

Разом із дроном у мене з’явилось і бажання заново проїхатись по улюблених пам’яткаї, щоб познімати їх з нових ракурсів, а маршрут Via Regia Ukraine чудово підходить для короткої подорожі з Києва.

Дізнавайтеся про актуальні новини нашого міста та району першими. Приєднуйтеся до Район.Острог у Viber та Instagram.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024