Син Григорія Аршинова збирає кошти на завершення реставрації Великої Синагоги

28 Листопада 2020, 14:24
Син Григорія Аршинова збирає кошти на завершення реставрації Великої Синагоги 4518
Син Григорія Аршинова збирає кошти на завершення реставрації Великої Синагоги

За 9 місяців епідемії з діагнозом COVID-19 померли понад 11 тисяч українців.

Це лікарі, вчителі, новообрані міські голови – люди різних професій і різного віку. Чиїсь мами, тати, діти. Люди, які ходили з нами одними вулицями і обов’язково про щось мріяли.

Один з них – 59-річний будівельник, меценат і депутат Острозької міськради Григорій Аршинов, який останні п’ять років свого життя відновлював стародавню синагогу в невеликому місті Острог на Рівненщині.

Як етнічний єврей він хотів зберегти пам’ять про євреїв у місті, яких вислали та знищили в часи Другої світової.

«Мій батько хотів змінити світ, навчити людей берегти історію, щоб люди, відвідуючи Острог, пам’ятали великих учених, цадиків та інших, які тут жили, працювали і любили», – розповідає син Григорія, Дмитро Аршинов.

Від закинутої споруди з діркою і березами на даху синагога перетворилась на місце з новенькою покрівлею, вікнами та дверима. На реставрацію пішло понад 240 тисяч доларів – це кошти самого Григорія та кількох донорів з України, США, Ізраїлю, розповідають його рідні.

Григорій хотів, аби одна частина будівлі стала місцем для молитви, інша – місцем для постійної виставки про євреїв Острога та Голокост. Він називав відновлення синагоги своїм головним та останнім «кроком» в житті.

Але зробити цей крок не встиг.

Мрію Григорія у свої руки взяв його син Дмитро, який мешкає у США. Він запустив кампанію зі збору 440 тисяч доларів – ці кошти дозволять завершити головну будівлю та перетворити її на місце для молитви.

Мрії стають ближчими, коли навколо них об’єднуються люди.

Кожен з нас може допомогти завершити реставрацію Острозької синагоги, долучившись до збору коштів тут: https://cutt.ly/chaNkzg.

Джерело: Українська Правда

Дізнавайтеся про актуальні новини нашого міста та району першими. Приєднуйтеся до Район.Острог у Viber та Instagram.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024