В Острозькій міській раді затвердили старост

27 Листопада 2020, 18:51
19144

27 листопада провели друге пленарне засідання першої сесії восьмого скликання Острозької міської ради. На засіданні були представлені всі кандидати на посади старост старостинських округів.

Під час розгляду питання про затвердження старост, депутатка від політичної партії «Сила і Честь» Оксана Ситницька звернулася до присутніх:  

«Шановні кандидати на посади старост, не прийміть мою думку конкретно до ваших осіб. Я готувалася до цього питання і проаналізувала багато інформації, практичного досвіду інших міських рад. Як показує практика: найкраще побачити результат на якомусь конкретному прикладі. Так, ми сьогодні не приймаємо рішення про утворення старостинських округів, тому що немає законних підстав для цього. Але ми сьогодні призначаємо 21 особу на посаду старости. Чи варто це робити у нашій територіальній громаді, де сільського населення 32 тисячі і вона в різних  округах дуже дисонує? Так, найменший округ с. Почапки налічує 583 мешканці, а найбільший - с. Оженин - 6563. Чи однаково ефективно зможе надавати послуги один староста у таких різних округах? Чи спроможна наша з вами громада утримати таку кількість  старост і чи це буде ефективно? Ми маємо хоч якусь уяву з яким бюджетом ми підемо у 2021 рік?  Взагалі якусь суму бюджету може хтось  озвучити?» - поцікавилася  депутатка. Проте відповіді на це питання не отримала» - озвучила депутатка.

Оксана Ситницька також додала:

«За моїми підрахунками, у середньому на всіх старост у рік Острозька міська громада  витрачатиме 4 млн 69 тисяч гривень. Але повернімося до прикладу. Один з небагатьох ефективних – Вінницька міська громада, яка приєднала до себе після завершення адміністративно - територіальної реформи 9 населених пунктів. У Вінницькій міській територіальній громаді дохідна частина бюджету за 9 місяців 2020 року склала 3 мільярди 39 мільйонів 718 тисяч гривень. Наш спільний об’єднаний бюджет за такий же період складає трохи більше 204 млн. Що стосується сільського населення, у Вінницькій ОТГ 17 тисяч, в Острозькій - 32 тисячі. У Вінницькій міській громаді, при такій кількості населення і при такій величині бюджету, створюють 3 старостинські округи з трьома старостами. В Острозькій міській громаді ми створюємо 21 округ з 21 старостою. Я зараз за браком часу і умовами регламенту не говорю про проблеми бюджету, які будуть стосуватися кожного з нас. Але прошу, будь ласка, прийміть рішення виважене і продумане, тому що інколи вольове рішення не дозволяє прийняти правильне.»

13
Співвідношення старост до кількості населення
Співвідношення старост до кількості населення

Заслухавши пропозицію міського голови Юрія Ягодки щодо кандидатур на посади старост, депутати вирішили затвердити:

1. Тимощук Наталію Сергіївну на посаду старости (села: Білашів, Дерев’янче, Радужне, Точевики Рівненського району Рівненської області).

2. Кадебську Ольгу Степанівну на посаду старости (села: Бухарів, Завизів, Михалківці Рівненського району Рівненської області).

3. Погонця Романа Петровича на посаду старости (села: Вельбівно та Бадівка Рівненського району Рівненської області).

4. Войтова Івана Григоровича на посаду старости (села: Верхів, Лебеді, Шлях Рівненського району Рівненської області).

5. Стратюка Віктора Йосиповича на посаду старости (село Вілія Рівненського району Рівненської області).

6. Стецюка Миколу Дмитровича на посаду старости (села: Грем’яче, Грозів, Михайлівка Рівненського району Рівненської області).

7. Микитюк Валентину Миколаївну на посаду старости (села: Кутянка, Батьківці, Болотківці, Данилівка, Ілляшівка Рівненського району

Рівненської області).

8. Свинарчука Романа Вікторовича на посаду старости (села: Межиріч, Прикордонне, Слобідка Рівненського району Рівненської області).

9. Дубинця Івана Григоровича на посаду старости (село Милятин Рівненського району Рівненської області).

10. Тищенка Віталія Анатолійовича на посаду старости (села: Могиляни та Черняхів Рівненського району Рівненської області).

11. Іванову Ольгу Сергіївну на посаду старости (села: Мощаниця, Волосківці, Кургани Рівненського району Рівненської області).

12. Ковальчука Миколу Ананійовича на посаду старости (села: Новомалин та Лючин Рівненського району Рівненської області).

13. Тоненчук Олену Володимирівну на посаду старости (села: Новородчиці, Посива, Теремне Рівненського району Рівненської області).

14. Васинюка Василя Олексійовича на посаду старости (села: Оженин, Бродів, Країв, Стадники Рівненського району Рівненської області).

15. Гурко Наталію Василівну на посаду старости (села: Плоске та Завидів Рівненського району Рівненської області).

16. Сніщука Леоніда Андрійовича на посаду старости (село Почапки Рівненського району Рівненської області).

17. Шишка Василя Вікторовича на посаду старости (село Розваж Рівненського району Рівненської області).

18. Никончук Руслану Вікторівну на посаду старости (села: Сіянці, Кураж, Садки Рівненського району Рівненської області).

19. Мазур Тетяну Сергіївну на посаду старости (села: Тесів та Хрінів Рівненського району Рівненської області).

20. Драчука Сергія Олександровича на посаду старости (села: Українка, Бубнівка, Вишеньки, Гай, Дубини Рівненського району Рівненської

області).

21. Штундера Миколу Петровича на посаду старости (села: Хорів та Бродівське Рівненського району Рівненської області).

 

«Відповідальність за даних кандидатів на старост я беру на себе», - наголосив Юрій Ягодка.


Ми поцікавилися думкою одного з найактивніших учасників дискусії щодо затвердження старост -  Богдана Туровича, депутата Острозької міської ради від політичної партії «Європейська Солідарність»:

 «Я вважаю, що кандидатури старост мали виноситися на затвердження для депутатів після їх обговорення  в громадах. Не розумію позицію, що пропонувалися старости, які не проживали у тих населених пунктах. Свинарчук Роман не гідний бути старостою  і представляти інтереси Межиріцької сільської ради. Я просто знаю Романа Вікторовича дуже давно і він не володіє тими якостями, якими має володіти староста, до того ж, він не є місцевим. Я на 99% впевнений, що ця людина підписана у мережі Facebook під ніком «Саша Кактус», про що я сьогодні казав, а людина, яка дозволяє собі під час виборчої кампанії робити такі пости, не має морального права займати будь-яку посаду».

Окрім цього, він додав:

«За тих кандидатів, яких я знав, я голосував , я їх підтримував, бо, насправді, там є достойні кандидати, люди, які знають роботу, люди, яких знають в селі і користуються там авторитетом».

2

 

Нагадаємо: В Острозі провели друге пленарне засідання міської ради

Дізнавайтеся про актуальні новини нашого міста та району першими. Приєднуйтеся до Район.Острог у Viber та Instagram.

Коментарі
30 Листопада 2020, 23:56
Скажіте будь-ласка яким чином людина із с. Кунів може бути старостою в нашому селі (Кутянка)?<br/>В нас і своїх вистачає хороших та досвідчених людей!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024