Територіальне управління Служби судової охорони співпрацюватиме з Острозькою академією

25 Листопада 2020, 12:30
2473

Територіальне управління Служби судової охорони у Рівненській області співпрацюватиме з Національнии університетом «Острозька академія»

Учора, 24 листопада, в Острозі відбулася непересічна подія, яка ознаменувала новий етап професійного розвитку територіального управління Служби судової охорони Рівненщини.

Начальник територіального управління полковник Віктор Мороз та ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник підписали Меморандум, який має на меті сприяти обміну досвідом між викладачами і студентами університету та співробітниками територіального управління.

Острозька академія - перший вищий навчальний заклад у Східній Європі, про історію якого знають і поза межами України. Нині у закладі навчають студентів за спеціальністю «національна безпека», а викладачами університету є практичні працівники сектору безпеки та силових структур.

Враховуючи наявність на Рівненщині такого закладу з потужним науковим потенціалом, начальник територіального управління Віктор Мороз виступив із ініціативою щодо професійної співпраці між управлінням та академією. Ректорат університету підтримав пропозицію і невдовзі юристи обох установ працювали над створенням майбутнього документу.

А вже учора за круглим столом ректор Острозької академії Ігор Пасічник в онлайн-присутності студентів інститут права імені І. Малиновського та національної безпеки, різних навчальних курсів відкрив захід із підписання Меморандуму про співпрацю з Територіальним управлінням Служби судової охорони у Рівненській області.

Документ передбачає:

  •  проведення спільних заходів: круглих столів, семінарів, тренінгів, майстер класів, конференцій тощо за напрямами, що становлять взаємний інтерес
  • Підготовку науково-практичних матеріалів для використання у законотворчих та нормотворчих процесах з метою вдосконалення законодавства
  • Залучення Територіального управління Служби судової охорони у Рівненській області до навчальних заходів для студентів Національного університету «Острозька академія».

Ігор Пасічник зауважив, що Служба судової охорони хоч і доволі молода структура, проте випускники Острозької академії вже працюють у ній і долучаються до державних процесів, реалізовуючи свій потенціал.

У свою чергу, Віктор Мороз подякував ректору за конструктивний діалог і на знак співпраці вручив Ігору Пасічнику знакову табличку Служби судової охорони, яка нагадує про основні принципи діяльності співробітників «Професіоналізм, пильність, безпека правосуддя».

Після офіційної частини заходу випускниця Острозької академії, а нині - провідний спеціаліст юридичної служби територіального управління Ольга Курис прочитала для студентів онлайн лекцію на тему: «Безпека правосуддя, як елемент національної безпеки», а також відповіла на усі запитання від студентів.

1

1




Дізнавайтеся про актуальні новини нашого міста та району першими. Приєднуйтеся до Район.Острог у Viber та Instagram.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром