На сертифікатній програмі з гебраїстики студенти читали Біблію мовою оригіналу

02 Червня 2017, 16:15
3322

З 21 по 29 травня в Національному університеті «Острозька академія» проходила весняна сесія Міжнародної сертифікатної програми з гебраїстики та бібліїстики.

У сесії взяло участь 17 студентів із різних міст України, включаючи двох студенток НаУОА. Упродовж дев'яти днів студенти прослухали два курси – «Давньоєврейська біблійна мова» (2-й рівень) та «Літературні аспекти Старого Завіту».



 

Курс давньоєврейської мови був розрахований на тих, хто вже мав досвід знайомства із мовою Старого Завіту, і хотів би поглибити свій рівень знань у галузі морфології та синтаксису прозового тексту.  Предмет «Літературні аспекти Старого Завіту» включав літературознавчий аналіз різножанрових текстів Старого Завіту, при цьому студенти читали біблійний текст мовою оригіналу. 

Знаннями із учасниками сертифікатної програми ділилися викладачі Яков Ейделькінд та Дмитро Цолін. 

Міжнародна сертифікатна програма з гебраїстики та бібліїстики при Національному університеті «Острозька академія» відкрита за підтримки організації «Українсько-єврейська зустріч». Партнерами є Тель-Авівський університет (Ізраїль), Університет Центральної Флориди (США), Єврейський університет в Єрусалимі (Ізраїль), Центр наукових працівників і викладачів юдаїки у вищих навчальних закладах «Сефер».

Мета Програми – поширення академічних знань (насамперед філологічних) про біблійний текст, тому учасниками можуть стати усі, хто має бажання і наснагу вчитися. Наступним етапом Програми буде Літня школа з гебраїстики та бібліїстики у липні поточного року. 








 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024