Острог: за п'яне водіння чоловік заплатить 20 тисяч гривень штрафу

15 Листопада 2020, 17:10
5717

Суддя Острозького районного суду розглянув матеріали, які надійшли від Острозького ВП ГУНП в Рівненській області, про притягнення до адміністративної відповідальності водія за керування автомобілем у нетверезому стані. 

Чоловіка, який керував автомобілем «Renault» в стані алкогольного сп`яніння, патрульні помітили 11 вересня о 19:10 в Острозі на вулиці Кривоноса. Про це стало відомо з матеріалів справи в Єдиному реєстрі судових рішень. 

Огляд на предмет визначення стану алкогольного сп`яніння проводили на місці зупинки за допомогою газоаналізатора «Alcotest6810» у присутності двох свідків. Результат огляду становив 2,29 проміле алкоголю. 

На судове засідання водій не з'явився, хоча отримував повістки про місце, дату та час розгляду справи, тому у сіді вирішили розглядати справу без його присутності.

Факт скоєння вказаного правопорушення за обставин, викладених у протоколі про адміністративне правопорушення, підтвердили зібраними у справі доказами, які повністю узгоджені між собою. Тому підстав вважати їх недопустимими суд не побачив. 

У суді взяли до уваги й те, що раніше чоловіка неодноразово притягували до адміністративної відповідальності, зокрема за аналогічне правопорушення, проте позитивних для себе висновків водій не зробив.

У результаті суд постановив визнати водія таким, що вчинив правопорушення, накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у сумі 20,4 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки. Також він заплатить судовий збір, що складає 420 гривень. 

У разі несплати штрафу в 15-денний термін, штраф підлягає примусовому стягненню у подвійному розмірі, а саме в сумі 40,8 тисячі гривень. 

Читайте також: Судили острожанина, який на Волині збив автівкою оленів

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024