На Рівненщині цьогоріч не будуть відбуватися предметні олімпіади та учнівські конкурси

02 Листопада 2020, 14:01
3997

У Рівному та області цьогоріч через коронавірусну хворобу скасували предметні олімпіади та конкурси.

Про це повідомляє Освіта Рівненщини.

«Чи доцільно проводити предметні олімпіади та конкурси, зокрема Міжнародний конкурс знавців української мови ім. П. Яцика та Міжнародний мовно-літературний конкурс ім. Т.Шевченка в очному режимі в умовах карантину?» – таке питання було винесено на громадське обговорення управлінням освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

В опитуванні взяло участь 1178 учасників з усіх районів, міст, ОТГ області. Більшість відповіли негативно.

Відтак, враховуючи думку громадськості, цьогоріч вказані інтелектуальні змагання на Рівненщині не проводитимуться.

«Збереження життя та здоров’я наших учнів, педагогів – питання стратегічне. Через карантин і загрозу розповсюдження COVID-19 довелося змінити фактично всі освітні процеси, в тому числі й проведення олімпіад та конкурсів. У цьому питанні ми також врахували думку громадськості», – коментує ситуацію начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Петро Коржевський.

Зауважимо, що зважаючи на епідеміологічну ситуацію зміни у проведенні олімпіад та конкурсів планувались від початку карантину.

Також через карантин перенесли фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН – він має відбутись у листопаді в онлайн-режимі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром