Селяни Вілії підтримують створення однієї Острозької ОТГ, а могилянці ще думають

23 Травня 2017, 12:48
3798

У понеділок, 22 травня, відбулася сесія Могилянівської сільської ради, де обговорили питання створення об’єднаної територіальної громади з центром у місті Острог.

Участь у засіданні взяли депутати Могилянівської сільської ради, сільський голова Віктор Кулибчу,  члени виконавчого комітету, голова Острозької районної державної адміністрації Богдан Турович та перший заступник голови Іван Сопіга, про це повідомляє прес-служба Острозької РДА.

Богдан Турович розповів про сутність реформи, зокрема, про перспективи та економічні аспекти добровільного об’єднання територіальних громад, зосередив увагу присутніх на тому, які права та обов’язки матиме територіальна громада у разі об’єднання, як зміняться надходження в місцевий бюджет та куди будуть використані кошти.

Найбільше депутатів цікавило як будуть надходити кошти і чи буде позитивний результат після об’єднання сільських громад.

Під час засідання обговорили і ряд окремих питань, які стосувалися освітлення вулиць у селі Черняхів, облаштування спортмайданчику у с. Могиляни, ремонту доріг, утеплення фасаду НВК «Милятинська ЗОШ І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)» та ремонту сільського клубу.

По завершенню обговорення депутати сільської ради вирішили провести опитування серед населення щодо приєднання Могилянівської сільської ради до об’єднаної територіальної громади з центром в місті Острог.



 

Також питання про створення об’єднаної територіальної громади з центром у місті Острог виносилось і на сесії Вілійської сільської ради, де взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Іван Сопіга, вілійський сільський голова Галина Бондарчук, місцеві депутати та члени виконавчого комітету.

Депутати Вілійської сільської ради підтримали створення об’єднаної територіальної громади з центром в місті Острог.



 

Читайте також:

Острозький район буде однією територіальною громадою

Керівництво Острожчини обговорило із жителями Українки позитиви від створення однієї ОТГ на території району

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024