На Рівненщині презентують міжрегіональний туристичний проєкт «Via Regia Ukraine»

26 Жовтня 2020, 16:01
3306

У Рівненській ОДА відбудеться презентація масштабного міжрегіонального культурно-туристичного проєкту «Via Regia Ukraine». Презентація відбудеться 27 жовтня о 12.00.

Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Ініціативою передбачено розвиток української частини Великого культурного шляху Ради Європи Via Regia, який пролягає територією України через міста: Дубно, Рівне, Острог, Львів, Броди, Городок (Львівська область), Луцьк, Володимир-Волинський, Радомишль, Житомир та Київ.

Спікери:

- заступник голови ОДА Сергій Гемберг;

- директор Державного історико-культурного заповідника міста Дубно Леонід Кічатий;

- проєктний менеджер проєкту Микола Мандзюк;

- PR-менеджер проєкту Андрій Герасимчук.

Під час презентації відбудеться пряме включення із містами-учасниками.

Місце проведення - к.601.

Буде проводитися онлайн трансляція заходу на офіційному ютуб-каналі проєкту https://www.youtube.com/c/ViaRegiaUkraine/


 

Довідка:

Ініціативу реалізовують за підтримки УКФ та Асоціації культурно-мистецьких центрів, а також за сприяння Управління культури і туризму Рівненської ОДА у співпраці з європейськими партнерами – Європейським культурно-інформаційним центром в Тюрінгїі (м. Ерфурт, Німеччина).

У рамках проєкту провели експедицію, під час якої відзнято більше 120 культурних об’єктів та пам’яток архітектури 5 областей України (Київська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська). Фото та відеоматеріали стануть основою для наповнення сайту, який буде доступний на 3-х мовах.

Окрім того, в рамках української частини найбільшого фотоконкурсу у світі «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) представлено окрему номінацію «Via Regia Ukraine». Світлини, зроблені під час експедиції посприяють гідному представленню культурної спадщини Рівненщини та ще 4-х областей у конкурсі.

Наразі, команда проєкту «Via Regia Ukraine» вже завершила робота над створенням 12 промороликів, які можна переглянути на офіційному ютуб-каналі проєкту за цим покликанням https://www.youtube.com/c/ViaRegiaUkraine/

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024