До Острога завітали юні гітаристи

21 Травня 2017, 10:10
3251

У суботу, 20 травня, до Острога на перший регіональний відкритий фестиваль-конкурс виконавців на класичній гітарі завітали юні музиканти з усіх Куточків Рівненської області, а також із Чернігова, Луцька, Бродів.

Прослуховування солістів відбувалося в приміщенні краєзнавчого музею. Сергій Кібкало, директор Острозького історико-культурного заповідника, вітаючи конкурсантів наголосив, що це місце обрано не випадково, адже музика в замку звучить постійно, заповідник  навіть має спільний із Рівненською філармонією проект  «Музика замку».

Тарас Безюльов, директор Оженинської дитячої музичної школи, директор  конкурсу зазначив: 

Упевнений, що конкурс стане могутнім поштовхом до розвитку мистецтва, який просто неможливий без конкурсів, адже саме до подібних змагань учасники готуються з надзвичайною ретельністю. Гітарний конкурс – це подія, яких досить мало в Західній Україні. Кількість охочих узяти участь у нашому першому регіональному фестивалі-конкурсі свідчить, що потреба в таких заходах є.

Під час прослуховування панувала дружня невимушена атмосфера.  Учасники продемонстрували вміння та навички, представили надзвичайно великий репертуар творів на класичній гітарі.





Нагадаємо, що фестиваль триває два дні, 20–21 травня. Сьогодні острожани та гості міста зможуть послухати гітарні ансамблі.

 

Автор: Галина МАКСИМЧУК

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024