Неповнолітні острожани – серійні крадії

20 Травня 2017, 10:37
3034 Джерело: Фото ілюстративне

Із початку року до Острозького відділу поліції періодично надходили заяви від місцевих жителів про скоєння крадіжок із житлових будинків, гаражів і новобудов. Усі ці злочини поєднував один і той же спосіб проникнення. Злодії, шляхом злому дверей або пошкодження вікон, виносили із осель та приміщень гроші, електроінструменти, будівельні матеріали, радіоапаратуру, продукти харчування.

Як повідомляють у поліції, крадіжки були ретельно сплановані, а розкриття їх ускладнювалося тим, що злочинці обирали об’єкти посягань в малонаселених районах міста.
Завдяки проведеним розшуковим заходам і чітко спланованим діям оперативникам вдалося вийти на слід зловмисників. Ними виявилися юні жителі Острога: 16-річний школяр і його ровесник, який навчається в одному з професійних училищ. До того ж обоє — із цілком благополучних сімей. На краденому підлітки хотіли підзаробити грошей на власні потреби.
Наразі правоохоронці задокументували їхню протиправну діяльність та встановили причетність до дев’яти крадіжок, учинених на території міста Острога, вилучивши чималу кількість чужого майна.

За всіма фактами крадіжок, поєднаних із проникненням у житло чи приміщення, триває досудове розслідування за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, в ході якого встановлюватиметься зокрема загальна сума завданих збитків. Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Відповідно до санкції статті їм загрожує від трьох до шести років позбавлення волі. Правоохоронці перевіряють їх на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.
 
За повідомленням відділу комунікації поліції в Рівненській області
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39