Як острожани ставляться до заборони «Одноклассникі» та «ВКонтакте»

17 Травня 2017, 10:55
2916 Джерело: 24tv.ua

Президент України Петро Порошенко підписав указ у якому забороняється діяльність ряду фірм.У списку юридичних осіб, які потрапляють під санкції українські та російські фірми, які надають доступ інтернет-користувачів до соціальних мереж «ВКонтакте» й «Одноклассники», а також до сервісів Mail.ru та «Яндекс».

Ми поцікавилися в острожан як вони ставляться до такого нововведення.

«Якщо чесно, то мені якось, мабуть, все одно, що їх забороняють. Взяти наприклад мережу Вконтакте. Друзів 300, а спілкуєшся з 3, тому не сильно переймаюся» – каже жителька Оженина Ірина Бондарчук

«Я і за, і проти. У ВК я лише заради своїх аудіозаписів, а на яндексі одна із моїх основних поштових скриньок. З іншої сторони це далеко не найкращі сайти, на яких варто було б проводити час в інтернеті» – вважає Віктор Шевчук.

«Насправді позитивно, хоча будь-яка соціальна мережа чи сайт – платформа для різного і доброго, і негативного. Можливо, створиться якась наша, на 100% українська соцмережа. У ВК ми не захищені, доступ до особистої інформації насправді відкритий» – каже острожанка Валентина.

«Я вважаю це великим плюсом. Давно була думка видалити свою сторінку з ВК. І хоча багато хто говорить, що в демократичних суспільствах не може бути ручного управління - хочеться їм сказати: панове у нас війна. Та й якщо поглянути на зміст і призначення даних сайтів то ніякої користі від них ми не отримуємо. Цим кроком ми обмежили себе від такого контенту, як наприклад Синій кит і тому подібного. – стверджує Юрій Устимчук.

«В однокласниках мене немає, яндексом не користуюсь, на мейл.ру не пам'ятаю чи є поштова скриня, але читаючи відгуки людей, мене вразило в поганому сенсі звісно, як люди залежні від соцмереж, дуже залежні. Особисто я швидше залежний від людей з якими там спілкуюсь, аніж від самої соцмережі. З іншого боку, відновиться живе спілкування, повернемось в добрі 90-ті, початок 2000-х, діти хоч трішки перестануть деградувати і вийдуть на вулицю, покатаються на велосипедах, пограють у футбол. в цілому моя думка нейтральна, але це не є вирішенням проблеми у відносинах стосунків з Росією, це нічого не змінить і не дасть» – каже Денис Алейніков.

Також, ми провели опитування у нашій спільноті у межі Вконтакте, де більшість острожан висловилися проти такої заборони.


 

Коментарі
17 Травня 2017, 14:14
Така заборона, мабуть, правильне рішення. Користі зазначені сайти не приносять, ще й дають можливість доступу до наших даних, типу листів з ел. пошти стороннім. <br/>А з іншого боку: хіба ми маємо альтернативу? І не треба говорити про Фейсбук, це теж не українська мережа.
17 Травня 2017, 16:07
Собаці немає чим зайнятися то вона ...............
17 Травня 2017, 17:29
Краще б Порошенко перестав бізнесом в Росії займатися.
18 Травня 2017, 06:42
У ВК ми не захищені, доступ до особистої інформації насправді відкритий» – каже острожанка Валентина.<br/>... та брєд повний, з любої соц. мережі доступ до інформації відкритий.... держ служби при потребі почитають, любу інфу...
18 Травня 2017, 06:47
тоже мені про &quot;захищеність&quot; дічь несуть...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром