13 жовтня відбувся онлайн брифінг у Рівненській ОДА

13 Жовтня 2020, 19:29
3610

13 жовтня у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко та начальник обласного управління охорони здоров‘я ОДА Олег Вівсянник відповідали на запитання, які наразі хвилюють жителів Рівненщини.

Модерував захід в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Корольчук.

  • В Україні ситуація із захворюваністю на COVID-19 є доволі напруженою. На Рівненщині за останню добу додалося 172 нових хворих на коронавірус. Разом з тим, одужало більше людей, ніж захворіло, це 219 жителів області. Завантаженість ліжок у лікарнях І-ї хвилі становить 60,2 %.
  • Наразі більша частина Рівненщини перебуває в помаранчевій зоні, що дозволяє продовжувати навчальний процес. Та є певні рекомендації від МОН, зокрема, з 15 жовтня запровадити канікули. Урядом та державною комісією з питань ТЕБ та НС розглядається дане питання. У разі прийняття чітких рекомендацій, одразу ж буде додатково повідомлено. Категоричної вимоги виселення студентів із гуртожитків не передбачається. 
  • Сьогодні 12 лікарень області надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Відсьогодні до мережі також включено Острозьку ЦРЛ. Управлінням охорони здоров'я ОДА відправлено звернення до МОЗ із проханням відкрити Радивилівську та Млинівську ЦРЛ, а також медичну частину м. Вараш для збільшення ліжкового фонду. 
  • Рішення про відновлення курсування потягів приймає виключно АТ «Укрзалізниця». Облдержадміністрацією були спрямовані звернення до АТ «Укрзалізниця» щодо відновлення руху поїздів за напрямками «Рівне-Львів» та «Львів-Бахмут». Наразі відповіді ще немає.
  • З останньою інформацією на сайті Центру громадського здоров’я МОЗ України із 665 000 заявлених доз вакцини від грипу майже 50 0000 доз буде вакцина французького виробництва. Наразі в аптеки Рівненщини вже надійшла вакцина «Джісі Флю» (виробник Південна Корея). Зокрема, на вчорашній день вона була доступною у аптеці № 1. Найближчим часом очікується вакцина «Інфлувак» (виробник Нідерланди). 
  • НСЗУ оплачує послуги, що надає лікарня для пацієнтів з COVID-19. До них входять три пакети: надання екстреної медичної допомоги (виїзд парамедиків до хворого з підозрою на коронавірус, також оплата їхньої праці); робота мобільної бригади щодо забору матеріалу для ПЛР тестування (виїзд, робота бригади та саме тестування), а також стаціонарна медична допомога. Послуги цих пакетів безкоштовні, які стовідсотково покриває держава. Якщо виникає питання, коли пацієнта змушують оплачувати лікування, просимо звертатися до адміністрації закладу та управління охорони здоров’я Рівненської ОДА.
  • Порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 (зі змінами від 14.09.2020 № 846).
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024