Нічні вартові охороняли спокій острожан: як минула екскурсія нічним містом

14 Травня 2017, 11:45
3961

Учора, 13 травня, у межах програми фестивалю «Острог-Ренесанс» відбулася нічна екскурсія містом. Всі охочі на чоло з нічним бургомістром, екскурсоводом, Андрієм Брижуком, мали можливість пройти вулицями Острога та дізнатися деякі його таємниці.

За задумом організаторів, усі, хто долучився до заходу, відчули себе нічними вартовими Острога 16 століття, тому мали право зайти в ті будинки, де двері були не замкнені. У приміщенні Школи мистецтв екскурсанти побачили експозицію з декорацій, що імітують усі прадавні споруди міста, дізналися цікаві факти про кожну з них. Крізь відчинені потаємні двері змогли проникнути до підземель князівського замку, де їх зустріла озброєна сторожа, що охороняє заховані князівські скарби.

Під час прогулянки колишньою вулицею Новожидівською (нині це вул. Гальшки Острозької), Андрій Брижук розповів цікаві легенди про Острог та його мешканців. Завершилася екскурсія у приміщені відновленої Синагоги.






 

«Оскільки Острог місто туристичне, ми розробляємо зараз різні види екскурсій, а нічні екскурсії – це хороша практика у великих містах. Ми проводимо окремі нічні екскурсії в різних локаціях – в музеї академії, замку. Нічну екскурсію Острогом проводимо вперше. Вона частково театралізована. Її основна мета – познайомити острожан чи гостей з історією міста, тому, що ми ходимо вулицями Острога і не знаємо, що було колись тут, що цікавого ховали вулиці міста навіть 400–500 років тому», – розповіла Олеся Гощук, директор Центру туристичної інформації.

 

Автор: Галина МАКСИМЧУК

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024