Для оженинських школярів провели тиждень протидії булінгу

03 Жовтня 2020, 14:00
4114

Наприкінці вересня в НВК «Оженинська ЗОШ ІІІІ ст. (ліцей) - ДНЗ» ім. Т.Г. Шевченка провели тиждень протидії булінгу «Stop bulling!!!».

Для боротьби з цим соціальним явищем організували низку заходів, що тривали впродовж п’яти днів. Про це інформують на сторінці школи в фейсбуці.

Був оформлений інформаційний банер «Булінг в освітньому середовищі». На ньому розмістили детальну інформацію, що таке булінг, його різновиди, методи боротьби, а також телефони гарячих ліній протидії булінгу.

У холі освітнього закладу встановили «Скриньку довіри» для повідомлень про випадки цькування. Упродовж тижня на шкільному радіо звучало інформаційне повідомлення «Розпізнавання різних ознак насильства, щодо дітей».

Упродовж тижня із здобувачами освіти закладу проводили тренінги «Булінг та кібербулінг як проблеми порушення прав людини» (68 класи), заняття з елементами тренінгу «Читання з передбаченням» за казкою Ірен Роздобудько «Дикі образи дикобраза» (13 класи), відеотренінг «Моя історія про булінг» (78 класи).

Метою тренінгів було формування нетерпимості до проявів агресії, розвиток співчутливого ставлення до жертв насилля та навичок надання і отримання допомоги, а також сприяння безпечному спілкуванню в мережі Інтернет.

Для старшокласників організували квест «Протидія булінгу в учнівському середовищі». Відвідуючи станції, діти працювали над проблемами, спричиненими проявами булінгу та кібербулінгу в сучасному житті.

А початківці долучилися до конкурсу малюнків «Зупинимо булінг», у рамках якого діти могли творчо висловити своє ставлення до випадків цькування в суспільстві.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024