Парк «Дермансько-Острозький» відзначив всесвітній день мігруючих птахів

12 Травня 2017, 10:19
4373

10 травня серед природоохоронної спільноти відзначається Всесвітній день мігруючих птахів. Офіційно він був проголошений у 2006-му році і з тих пір став щорічною міжнародною кампанією. Історичною передумовою у становленні цього Дня стала Міжнародна конвенція з охорони птахів, підписана в 1906 році.

У наші дні Всесвітній день мігруючих птахів — це глобальна кампанія, мета якої полягає поширенні знань про мігруючих птахів, їх місця проживання та шляхи пересування. Численні заходи Дня закликають зберігати місця проживання мігруючих птахів по всьому світу. У 2017 році Всесвітній день мігруючих птахів відзначається 10 травня під гаслом «Їх майбутнє, це наше майбутнє – здорова планета для мігруючих птахів і людей».

Не залишився осторонь і Національний природний парк «Дермансько-Острозький». З нагоди відзначення Дня птахів та Міжнародного дня мігруючих птахів спільно з Рівненським осередком Українського товариства охорони птахів і Здолбунівською центральною районною бібліотекою була організована акція «Весна прийшла».


 

Також проводився конкурс дитячого малюнку «Вітаємо вісників весни», що проводився з 6 по 31 березня серед шкіл Здолбунівського району. Участь в конкурсі взяли 30 школярів віком від 8 до 14 років, які надіслали 33 роботи.

7 травня в Здолбунівській центральній районній бібліотеці відбулося відзначення переможців та учасників конкурсу. Переможницею конкурсу стала Галуза Аліна за малюнок пірникози великої. В підсумках всі учасники були нагородженні грамотами та подарунками.



 

Окрім того, в рамках події цього дня було проведено презентацію «Міграція птахів: для чого та як?» та орнітологічну екскурсію на ставках поряд із містом Здолбунів.

Національний природний парк «Дермансько-Острозький» щиро вдячний всім учасникам акції за активну участь та за співпрацю у проведені заходу.

Автор: Ольга БАЗАН

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024