У День пам`яті в Острозі відбулася акція «Перша хвилина миру»

10 Травня 2017, 09:01
2605 Джерело: ostroh.rv.ua

Увечері, 8 травня, у рамках проведення заходів Дня пам’яті та примирення відбулася мистецька акція «Перша хвилина миру».

Острожани прийшли на центральну площу міста щоб віддати шану жертвам Дугої світової війни 1939-1945 років.

Рівно о 23.01 – у першу хвилину тиші, городяни схилили голови в знак пам'яті, а на площі горів викладений з лампад червоний мак, як символ пам'яті, миру і свободи. Адже в цей час у Європі 72 роки тому нацистська Німеччина капітулювала і війна в Європі закінчилася та запанував мир. Про це повідомляє прес-служба Острозької міської ради.

Читайте також: Острог часів Другої світової війни 

 

Офіційним символом вшанування жертв Другої світової війни є зображення червоного маку. Ця квітка – ще один об’єднавчий символ, поряд з українським гімном, гербом та прапором.

Нагадаємо, що дизайн маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін.

День Перемоги: пам`ятна хода, мітинг та квіти пам`яті

День пам'яті та примирення відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини. Цього дня після шестирічної війни був встановлений довгоочікуваний мир в Європі. У 2015 році Україна приєдналася до європейських країн у відзначенні Дня пам’яті та примирення. Ця нова традиція доповнює і посилює державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.


 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024