Розпочалася експериментальна театральна програма в «Острозькій академії»

25 Вересня 2020, 14:20
3085

В Національному університеті «Острозька академія» розпочала свою роботу експериментальна театральна програма для магістрів з акторської майстерності та режисури – «Культурологія і метатеатр». Цю програму академія розробила разом з театральним середовищем Києва за підтримки Українського культурного фонду.

21 - 22 вересня 2020 року вже пройшли співбесіди з абітурієнтами для вступу на магістерську програму та онлайн-зустрічі з деякими викладачами для обговорення майбутнього навчання. Співбесіди проводив українсько-американський режисер та педагог Олег Ліпцин в спеціальній аудиторії в новому корпусі «Острозької академії». Результатом став відбір студентів на три спеціальності: актори драматичного театру, режисери драми та театральні критики.

Саме навчання буде розпочате 6 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» та триватиме до 20 жовтня. Магістри вже в очікуванні майбутніх занять.

Студентки спеціальності «Культурологія», які допомагали в організації програми, поділилися позитивними враженнями після спілкування з Олегом Ліпциним, кураторкою Ольгою Чистоклетовою та студентами. Вони розповіли про те, як приємно усвідомлювати важливість та цінність цієї програми, яка демонструє новий підхід до театрального навчання в Україні. Та про те, як подобається бути маленькою частинкою такого великого навчального проекту.



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024