В Острозькій ОТГ проводять семінари про важливі ініціативи в сільському господарстві

23 Вересня 2020, 12:17
3884

В ОТГ Рівненщини проводять семінари про важливі ініціативи в сільському господарстві. Серед головних тем - створення молочних господарств та земельна реформа.  Впродовж осені фахівці департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА, Рівненського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, ГУ Держгеокадастру виїжджатимуть у громади та консультуватимуть їх жителів на ці теми.

«Вже відбулося три таких семінари – в Острозькій, Козинській та Деражненській ОТГ. В планах – ще 10. Під час таких зустрічей інформуємо фермерів про створення сімейних господарств – як власного прибуткового бізнесу. Також розповідаємо про можливості отримання підтримки у 2020 році і куди необхідно звернутися, щоб її отримати», - зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько.

Учасників семінару також інформують про впровадження в області Державного аграрного реєстру, як електронного майданчика, який сприятиме створенню прозорої системи державної підтримки аграріїв, зробить взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною, зручною та простежуваною.

Також під час семінарів обговорено основні аспекти реалізації земельної реформи.

В області такі наради заплановано проводити щочетверга, за відповідним графіком в ОТГ.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024