Викриття незаконних заправок на Рівненщині сприяло поповненню бюджетів на 138 мільйонів гривень

15 Вересня 2020, 18:01
3503

За рік з часу початку роботи в області Центру з детінізації ринку пального до бюджетів надійшло 138 мільйонів гривень акцизного податку з пального, що на 42% більше проти першого півріччя минулого року.

Центр з детінізації ринку пального на Рівненщині створили за дорученням президента Володимира Зеленського у вересні 2019 року. Про це інформують у пресслужбі Рівненської ОДА. 

До нього увійшли працівники РОДА, фіскальної служби, прокуратури, правоохоронці та інші фахівці, 

«Рік тому розпочалася активна фаза боротьби із тіньовими АЗС і щодня виявляли нові незаконні АЗС. У результаті закрили 154 об’єкти нелегальної торгівлі нафтопродуктами. Тепер другий етап – коли ми спостерігаємо за позитивними наслідками, зокрема на 14% зросли обсяги реалізації пального на офіційних АЗС та у півтора раза зросли надходження акцизного податку з пального. Це ті кошти, які можна спрямувати на добудову садочків або шкіл, ремонт доріг в громадах», – розповів голова ОДА Віталій Коваль.

Рівненська область однією з перших почала боротьбу із тіньовими автозаправками. Досвід Рівненщини щодо легалізації тіньових АЗС перейняли інші області. Боротьба з нелегальними АЗС триватиме до повного їх закриття або легалізації.

Читайте також: Імпорт в карантин: що ввозили в Україну попри пандемію

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024