У Свято-Богоявленському соборі відбувся фестиваль духовної хорової музики

02 Травня 2017, 11:25
3725 Джерело: rivne.church.ua

У неділю, 30 квітня, вже вдруге в Острозі відбувся Фестиваль молодіжних та дитячих парафіяльних хорів «Великодні зустрічі у Свято-Богоявленському кафедральному соборі».

Під час відкриття гала-концерту з вітальним словом до присутніх звернулися настоятель собору, благочинний церков Острозького району протоієрей Олександр Максимюк та начальник відділу культури і туризму Острозької міської ради Ольга Лозюк. Про це повідомляють на сайті Рівненської єпархії УПЦ.

Пані Ольга зазначила, що, мабуть, не випадково такий захід проводиться саме в стінах цієї древньої святині, адже Острог ще у 16 ст. був важливим центром православ’я в Україні, вогнищем освіти та культури.


 

Цьогоріч у фестивалі взяли участь дев`ять колективів із Острога, Славути, Цумані та Українки.

«Ми вдячні організаторам фестивалю, а особливо матушці Ларисі Бащук, за те, що в ці Пасхальні радісні дні влаштовують такі творчі і теплі зустрічі! Вони дають можливість всім учасникам фестивалю через піснеспіви ще і ще прославляти Бога і переживати Пасхальну радість та об’єднують нас, християн, у велике родинне коло. Дай Бог і надалі натхнення та Божого благословення на творчі звершення!» – ділиться враженнями Наталія Мельничук, учасник фестивалю, керівник хору Різдво-Богородичного кафедрального собору м. Славута.

1

 

По завершенні концерту усі колективи були нагороджені дипломами учасника фестивалю та зробили традиційне спільне фото з духовенством біля собору, у якому відбувалося дійство. Відвідувачі ще довго не хотіли розходитись та спілкувались із хористами.

«Захід сприймався не як концерт, а швидше, як спільна молитва, яка набула особливого радісно-святкового забарвлення завдяки чистим молодим голосам, і допомагала забути про земні турботи та відчути внутрішнє духовне піднесення», – ділиться враженнями острожанка Марія.

1

 

ФОТО Рівненської єпархії УПЦ.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром