В Острозі відбудеться «День Вуличної Музики»

16 Травня 2017, 14:07
4126 Джерело: facebook.com

Цьогоріч Острог стане одним із 40 міст, які візьмуть участь у наймасштабнішому волонтерському проекті у світі, започаткований як музичний флешмоб, «Дені Вуличної Музики».

Щороку у третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом на вулицях свого міста, щоб заграти і заспівати людям власну музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз, будь-що!

«Ми вперше долучаємося до всесвітнього руху під назвою «День вуличної музики». Він відбудеться 20 травня. Гасло свята: «Найкращий день у році». Музика буде лунати по всьому місту. Буде розплановано локації по стилях. Можливо, до нас приїде хтось з гостей. Але величезна проблема – це нестача апаратури. День вуличної музики може відбутися і без фінансування, коли музиканти просто збираються й грають. Я думаю, що свято вдасться. Бо є колосальний ресурс в університеті та музичній школі. Я дуже розраховую на підтримку волонтерів саме зі студентської спільноти» –– розповідає начальник відділу культури та туризму Острога Ольга Лозюк

16 травня 2014 року захід вперше відбувся і в Україні і пройшов у 10 містах України.  У 2015 році до другого Дня Вуличної Музики долучилося ще ряд міст, загалом у 2015 році у святі взяло участь 17 міст. У 2016 році музичних міст стало вже 20. Цьогоріч День Вуличної Музики відбудеться одночасно у 42 містах по всій Україні.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024