Помер поет та викладач Острозької академії Анатолій Криловець

01 Травня 2017, 14:40
5459 Джерело: facebook.com

У понеділок, 1 травня, помер 56-річний український поет, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та літератури НаУ «Острозька академія» Анатолій Криловець. У поета виявили рак після того, як минулого місяця він потрапив у лікарню з інсультом.

Анатолій Криловець – ініціатор відкриття спеціальностей «Українська мова та література» і «Літературна творчість» в Національному університеті «Острозька академія», член Національної спілки письменників України.

Він написав вісім книг. Також був лауреатом Всеукраїнської літературної премії «Благовіст» за збірку поезій «Моя вселенська тимчасовість» та лауреатом премії імені Валер’яна Поліщука за книжку «Поезії взаємне почуття». 

Кілька тижні тому, щоб допомогти письменнику побороти хворобу влаштували благодійний концерт. 

«Він був фанатом своєї справи. Нам важко буде без нього – я кажу це щиро, бо людина дійсно віддавалася своїй справі. Ще півтора місяця тому ми подали документи на заслуженого діяча мистецтв. Людина була готова до звершення нових вершин», – розповідає голова Рівненської організації Спілки письменників України Ірина Баковецька для видання irivne.info

Прощання з письменником відбудеться завтра о 10 годині, на в’їзді до села Вельбівне Острозького району.

«Він був одним з тих, хто жив своєю справою і дійсно багато зробив для рівненської літератури. Він був ініціатором та натхненником двох літературних премій, які виявили велику кількість талановитої молоді. Це людина, яка при Острозькій академії створила літературний і науковий осередок і вела за собою десятки, навіть сотні студентів»,– додає Ірина Баковецька.

Редакція сайту Район.Острог висловлює слова співчуття близьким та рідним поета.

Коментарі
02 Травня 2017, 13:12
У це важко повірити.... Співчуваю рідним!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024