У Вінниці відкрили виставку пейзажів Острога та показали виставу про Острозьку академію

29 Квітня 2017, 16:58
3656 Джерело: vinnitsa.info

28 квітня історію Острога та Острозької академії продемонстрували у Вінниці. У художньому музеї відкрили виставку пейзажів міста, а на площі Тараса Шевченка показала виставу про створення легендарної Острозької академії.

Захід відбувся в рамках фестивалю «Острозький Ренесанс».

«Ідея виникла рік тому. Для нас це дуже важлива дата – 440 років заснування Острозької академії, а тепер ми наближаємося до ще однієї важливої дати – 25 років відродження її в Україні. Ці всі речі ми хотіли відзначити не просто «офіціозом» і гарними словами. Хотіли зробити справжнє свято. Щоб люди усвідомили, що Острозька академія – це не просто якийсь навчальний заклад в Україні, це наша історія, надзвичайно цікаві події, особистості. Так і з’явився «Острозький Ренесанс», бо академія відродилася, місто відроджується. Острог був містом князів, відомих людей, вчених. Острозька академія якраз гуртувала навкруг себе вчених різних конфесій», – розповіла директор музею Національного університету «Острозька академія» Анастасія Хеленюк.

Анастасія Хеленюк
Анастасія Хеленюк

 

Привезли до Вінниці і унікальний переклад Острозької Бібілії Рафаїла Турканюка.

Переклад Острозької Бібілії Рафаїла Турканюка
Переклад Острозької Бібілії Рафаїла Турканюка

 

На площі Тараса Шевченка студенти показали міні-виставу про створення Острозької академії. Автентичний одяг, хор та історичні образи «перенесли» глядачів у XVI століття.








 

Джерело:vinnitsa.info

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39