Оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

04 Вересня 2020, 19:00
6409

Кабінет Міністрів України Постановою від 23.11.2016 № 854 "Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", затвердив Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (далі – Порядок).

Порядок передбачає  механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи із 2017 року. Зокрема, укладання трьохсторонньої угоди між санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та управлінням соціального захисту населення. При цьому кожному постраждалому забезпечується право самостійного вибору санаторно-курортного закладу.

Для забезпечення прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на санаторно-курортне лікування Кабінетом Міністрів України 06.05.2020 року прийнято постанову №339  «Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2020 році», якою передбачено грошову допомогу для компенсації вартості путівок шляхом безготівкового перерахунку санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення і відпочинку за надання послуг, розміри якої становлять :

- особам, віднесеним до категорії 1,  - 7700 грн.;

- особам, віднесеним до категорії 1, із захворюванням нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 23420 грн.;

- дітям, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює, - 15300 грн.

Для постраждалих громадян категорії 1 та дітей, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, які не бажають отримати санаторно-курортне лікування, починаючи з 2018 року передбачено отримання за їх бажанням грошової компенсації, розмір якої становить 35 відсотків чинного на 01 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, згідно  постанови Кабінету Міністрів України від 25.02.2020 № 165 «Про встановлення  середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії І, та дітям,яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою». Розмір грошової компенсації замісь путівки у 2020 році складає 573 грн.

Для взяття на облік, для забезпечення путівкою,   шляхом надання грошової допомоги та  для виплати грошової  компенсації замість путівки,  просимо громадян, віднесених до категорії І, на наступний рік подати до управління праці та соціального захисту населення виконкому Острозької міської ради:

- заяву про взяття на облік для отримання путівкою за формою, затвердженою Мінсоцполітики;

- медичну довідку 070/0 для одержання санаторно-курортної путівки;

- копію посвідчення громадянина, віднесеного до категорії 1;

- копію паспорта.

За консультаціями та детальнішою інформацією просимо звертатися жителів міста в управління праці та соціального захисту населення виконкому Острозької міської ради за адресою: м.Острог, вул..Князів Острозьких, 22г, каб.№1, тел. 3-18-05.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром