Як працюватимуть гуртожитки «Острозької академії» під час карантину

04 Вересня 2020, 13:33
6582 Джерело: oa.edu.ua

З 7 вересня Острог перейде з червоної карантинної зони у помаранчеву. Це означає, що студенти  поступово приїжджатимуть до Острога, заселятимуться в гуртожитки та розпочнуть навчання.

У інструкці №11  про «Захист працівників та студентів на час карантину в гуртожитках Національного Університету «Острозька академія» вказані правила перебування спудеїв у житлових приміщеннях.

Завідуючі гуртожитків повинні провести із студентами та персоналом інструктаж про заходи безпеки та поширення COVID-19.


Гуртожиток №3
Гуртожиток №3

 

Гуртожитки мають бути забезпечені засобами гігієни (антисептики, рідке мило), безконтактними термометрами. При вході у будівлю має бути організований санітарний пост з дистанцією 1,5 метри. В гуртожиток не допускаються сторонні люди, якщо вони не супроводжують осіб з інвалідністю. Вахтер повинен проводити вологе прибирання через кожні 2 години.

Гуртожиток №3
Гуртожиток №3

 

При виявленні осіб з температурою вище, ніж 37,2 – помістити в кімнату, яка виділена під ізолятор. 

При виявленні хвороби у жителя гуртожитку, необхідно обстежити хворого, виявити джерела та шляхи поширення коронавірусу, а також провести опитування серед осіб, які спілкувалися з інфікованим.

Чергові та працівникі гуртожитків мають проходити температурний скринінг перед кожною зміною, перебувати у захисних масках, мити руки та обробляти антисептиком, а також уникати контактів з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань.



 

 «Наприкінці минулого тижня з'явилася недостовірна інформація, що для поселення в гуртожитки потрібен результат тесту на COVID-19. Уже в понеділок цю інформацію було спростовано. У листах та рекомендаціях МОЗ та МОН не зазначено, що студенти при поселенні в гуртожитки повинні здавати тести на COVID-19. Відповідно ми теж цього не вимагаємо» - повідомив прес-секретар навчального закладу Михайло Іващук.

 

 Таня КЛИМЧУК

Нагадаємо: З 7 вересня Острог буде у червоній зоні

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50