До Острога з`їхалися майже 150 юних знавці Біблії з 15 областей України

27 Квітня 2017, 21:25
3628

Зі всієї Україні в Острог з’їхалися учні та студенти, щоб взяти участь у олімпіаді «Юні знавці Біблії». Десята олімпіада відкрилася 27 квітня у стінах Острозької академії.

«Ви маєте зайняти ключові позиції в майбутньому цієї держави. Ми пишаємося, що в стінах Острозької академії ось уже вдесяте відбувається такий своєрідний з’їзд знавців Біблії. Це не випадковість, а закономірність, що саме в Острозі проводиться ця олімпіада. Адже тут створена Острозька Біблія та майже вся теологічна література старослов’янською мовою», – у вітальному слові сказав ректор НаУ «Острозька академія» Ігор Пасічник.

У олімпіаді взяли участь 140 учасників із 15 областей України. Спочатку учасники змагалися у школі, далі був районний етап, після нього обласний. А саме 27 квітня в Острозі розпочався останній всеукраїнський етап.

«Такі олімпіади в Києві не відбуваються. Ми вже вдесяте проводимо їх в Острозі. В нас час непростий і складний, коли аморальність та бездуховність заполонила все навколо, важливо бачити цих дітей. Вони зовсім інші. Радіє серце і душа, що вони в Україні є. Ми все робимо для того, щоб вони виросли справжніми християнами та справжніми людьми», – зазначає організатор олімпіади Світлана Власова.

«Сьогодні всіх тут зібрало свято знань, яке відкриває знання істини та розуміння Книжи життя. Ваші старання, дорогі діти, помножені на працю вчителя дають вагомий успіх», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Тарас Пустовіт.

Учасникам потрібно було виконати тести на знання Біблії, розв’язати актуальні життєві ситуації на основі Вчення Біблії, а також презентували свої власні дослідження у цій сфері.

У рамках відкриття всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії» присутні прочитали молитву «Отче наш» 24 мовами світу. Завдяки цьому Острозька академія вже всьоме потрапила до «Книги рекордів України»

Вже завтра, 28 квітня оголосять переможців цьогорічної облімпіади. А на них чекають цікаві та особливо цінні призи. Заохочення для учасників стануть книги, а для переможців 7-денна поїздка в Карпати. Для призерів гран-прі особливий приз – поїздка до Єрусалиму.






 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024