В Острозі відбувся мітин-пам`яті подій на Чорнобильській АЕС

26 Квітня 2017, 17:43
3180

У середу, 26 квітня, на центральному майдані міста відбувся мітинг в пам'ять про події 31-річної давнини – аварію на Чорнобильській АЕС.

Спогадами про події 30-річної давнини поділився острожанин Віктор Варишнюк. Чоловік розповів про небезпечну роботу у Чорнобильській зоні та рівень радіації, який отримав його організм.

«У Чорнобилі я відпрацював 33 дні, допустима доза опромінення була 25 рентген, які я отримав десь 7 днів. Наступні дні ми змушені були виконувати свій обов'язок, бо не було заміни, яка мала прибути саме з Рівненської області. Ми відпрацювали 33 дні, і вже не хотіли їхати додому, було важко розставатися з друзями. Я працював водієм возив врача-радіолога. Ми заміряли фон біля реактора місцями радіаційний фон складав 200 тис. ренген – це смертельна доза. Заміряли радіацію для того, щоб люди знали скільки їм можна знаходитися на одній чи іншій частині території» – розповідає ліквідатор наслідків на ЧАЕС Віктор Варишнюк.

Віктор Варишнюк
Віктор Варишнюк


«Людство впродовж свого існування пережило багато бід, незгод, війн, багато подій, які надовго лишилися в його пам'яті, але зрештою були подолані та лише спогади та історичні факти свідчать про ці події, усі, але не Чорнобильська катастрофа. На сьогодні вона є неподоланою та невидимою. ЇЇ наслідки ще багато років будуть нагадувати про своє існування. Чорнобиль не має минулого, але ми повинні жити та пам'ятати про тих, хто ціною власного життя забезпечив нам весну 2017 року» – каже заступник мера Оксана Ситницька














 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024