В Острозі вперше в області відбулося відкриття туристичного сезону

21 Квітня 2017, 11:07
3832 Джерело: Замкова гора

У четвер, 20 квітня, відбулося офіційне відкриття туристичного сезону.

Урочистості з нагоди дня відкриття туристичного сезону розпочалися об 11 годині. Влада міста на чолі з міським головою Олександром Шикером урочисто відкрила інформаційні таблички на пам’ятках архітектури місцевого значення.

Також презентували перший в області Цент туристичної інформації. Він знаходиться в приміщенні міської бібліотеки для дітей. Окрім інформації про Острог, там можна знайти сувеніри та буклети.


У місті є багато історичних пам’яток, та деякі з них потребують ремонту. Міська влада пообіцяла виділи кошти на реконструкцію Луцької вежі, зокрема на ремонт даху, фасаду та верхнього декору.

Для жителів міста та туристів відкрили також «Шаховий куточок». У сквері в центрі Острога тепер можна не лише насолодитися природою, а пограти в шахи.


 

Дітей розважали грою «Мандрівка Острогом». Загалом участь у грі взяло близько 20 дітей різних шкіл Острога. Кожна команда по черзі кидала гральний кубик та «мандрувала» намальованою на міській площі картою. Діти змагалися також і в ерудиції, тому що їм доводилось відповідати на питання, що пов’язані з головними історичними пам’ятками Острога.

«Потрібно краще організувати все наступного разу. Але дітям сподобався формат, адже це на площі, вони кидали цей величезний кубик і дізнавались щось нове. Як не дивно, діти не лінуватись читати й відповідати на питання. Вони заряджають енергетикою», - коментує організатор гри Олеся Гощук.


 

У рамках відкриття туристичного сезону підлітки взяли участь у квесті «Містичний Острог». 3 команд з трьох шкіл Острога змагалися між собою про те, хто найкраще знає історію свого міста. Ця інтерактивна гра була спрямована на те, щоб учасники запам’ятали якомога більше інформації про Острог, зокрема про легенди, якими оповите місто.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром