Острожани взяли участь у марафоні на підтримку викладання християнської етики в школі

02 Серпня 2020, 14:30
4799

28 липня 2020 року на Рівненщині стартував марафон на підтримку викладання християнської етики у школах.

Зокрема, у спеціальному випуску програми «На часі», що транслюється на телеканалі Рівне 1 аналізували тему «Християнська етика: чи вивчатимуть цей предмет українські школярі». Гостями у студії були Василь Жуковський, професор Національного університету «Острозька академія», настоятель Студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького та Любов Тимчук, директорка Острозької ЗОШ № 3.

«За майже 30 років у нашій державі силами тисяч волонтерів була проведена просто фантастична робота: були підготовлені навчальні програми, підготовлені викладацькі кадри, написані посібники і підручники, які отримали гриф Міністерства освіти і науки. І цей курс, за результатом численних соціологічних досліджень, отримав визнання, підтримку і великий інтерес з боку батьків, вчителів і дітей. Але, на превеликий жаль, останнім часом реформатори освіти в нашій державі почали витісняти цей курс. Були зроблені зусилля, спрямовані на те, що у наступному навчальному році цей курс може вже не викладатися. Тобто діти вже можуть не зустріти своїх вчителів на уроках християнської етики. Власне з метою захисту курсу основ християнської етики, ми розпочинаємо марафон», - розповів у студії Василь Жуковський.

Як стало відомо, цей марафон триватиме 2 місяці, а кожних 2 тижні до нього буде долучатися інша область України. Його основним завданням є об’єднати християн навколо ідеї викладання християнської етики, об’єднати батьків і дітей, чиновників і педагогів.

Серед спікерів програми був Герой України, ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник, який теж виступив у підтримку викладання християнської етики.

Детальніше у відео:

Нагадаємо, у травні Міністерство освіти і науки України ліквідувало комісію з основ християнської етики, яка упродовж тривалого часу затверджувала програми та навчально-методичні посібники з основ християнської етики, надаючи їм гриф.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024