За недотримання умов карантину суд штрафував порушницю на 17 000 гривень

31 Липня 2020, 14:20
4566

19 березня 2020 року о 14 год. 25 хв. у м. Острог громадянка Надія, будучи співвласником закладу громадського харчування, не припинила роботу закладу та здійснювала прийом відвідувачів, зокрема, відкрила заклад для проведення поминального обіду, який тривав близько 40 хвилин та на якому були присутніми біля 25 осіб.

Про це повідомляють у Рівненському апеляційному суді.

Постановою Острозького районного суду громадянку Надію було визнано винною у вчиненні правопорушення, передбаченого статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину) Кодексу України про адміністративні правопорушення та застосовано до неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17000 гривень.

Громадянка Надія оскаржила постанову з підстав недоведеності її вини. Вказувала, що вона дійсно зареєстрована фізичною особою-підприємцем, однак вона не здійснювала діяльність у сфері громадського харчування саме у даному закладі. Просила скасувати оскаржувану постанову, а провадження у справі закрити у зв’язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення.

Як звертають увагу у суді, згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України на всій території України установлено з 12 березня 2020 року по 3 квітня 2020 року карантин; заборонено з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе).

«Висновки суду першої інстанції у частині доведеності вини підприємниці у інкримінованому їй адміністративному правопорушенні є обґрунтованими та підтверджуються дослідженими та проаналізованими матеріалами справи, зокрема, даними з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з яких вбачається, що одним із видів діяльності Надії є діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Також враховано пояснення правопорушниці, в яких вона не заперечувала факт «прийому відвідувачів» та їх обслуговування 19.03.2020 року, тобто під час дії карантинних обмежень», - наголошують у Рівненському апеляційному суді.

Відтак, Рівненський апеляційний суд постанову місцевого суду залишив без змін, а апеляційну скаргу — без задоволення.

Читайте також: Острозький суд покарав чоловіка за домашнє насильство щодо батьків.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024