В музеї книги відкрилася виставка авторських писанок та мальованок Наталії Гузій

14 Квітня 2017, 12:04
2753 Джерело: Замкова гора

Майстер-клас Наталії Гузій із виготовлення писанок у різних техніках відбувся 12 квітня 2017 року в Музеї книги друкарства міста Острога.

Захід був проведений у рамках відкриття виставки авторських писанок і мальованок майстрині. Власноруч створена колекція Наталії Гузій налічує 51 класичну воскову писанку (Волинська, Лемківська, Наддніпрянська, силуетна, біла, крапка тощо) та 17 мальованок (різновид писанки, виготовленої за допомогою сухих чи акварельних фарб, лаку).

Композицію виставки відкриває перша мальованка майстрині із зображенням Ісуса Христа, створена ще в 1995 році. Інші ж мальованки є сюжетними комплексами на тематику, що відображає художню індивідуальність і вподобання Наталії Гузій. Зокрема, «Шевченківський цикл», що нараховує 6 витворів мистецтва.

 Також колекцію мальованок Наталії Гузій доповнюють роботи пейзажної та міфологічної тематики. Наприклад, одна з найновіших мальованок авторки – «Лисиця» висвітлює первинний смисл східного міфу про золоту лисицю, як образу сонця і світла, що сприяє розквіту й плодючості Землі.

Про виставку й майстер-клас майстриня розповідає: «Майстер-клас я провела як відкриття виставки писанок і мальованок. В організації і проведенні заходу багато допомагали учні-гуртківці та вчителі «Острозької гімназії». В основному майстер-клас був для дорослих, адже вчитися писати писанки ніколи не пізно. Я дуже вдячна всім, хто долучився до процесу створення Великодніх писанок цього року. Як подяку я подарувала відвідувачам майстер-класу 20 писачків. Запрошую і наступного року всіх бажаючих поринути в таємничий і багатий світ традиційної української писанки».

Всі охочі зможуть помилуватися виробами майстрині у Музеї книги до початку травня.



 

ФОТО: Інна СОБКО (газета «Замкова гора»)

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром