Безкоштовне обстеження на COVID-19

27 Липня 2020, 13:52
8071

Керівниця Рівненського обласного центру громадського здоров’я Олена Гандзюк розповіла про те, що окремі категорії мешканців області можуть обстежитись на коронавірус безкоштовно.

"В Україні не передбачене масове тестування на коронавірус. Обстежитись люди можуть за показами або за власним бажанням. Якщо є покази, то треба звертатися до сімейного лікаря. Не має значення – підписана декларація чи ні. Це є роз’яснення НСЗУ. В області функціонує 64 мобільні бригади – цього більш, ніж достатньо. Якщо хтось хоче пройти тест за власним бажанням по потребі – може звернутися у лабораторії, де проводиться це обстеження. Це йде мова про ПЛР-діагностику", – зазначає пані Гандзюк.

За словами очільниці центру громадського здоров’я, право на безоплатний тест, мають:

  1. Люди з симптомами захворювання – їх обстежують в першу чергу і в найкоротші терміни.
  2. Пацієнти, які контактували з хворими на ковід – обстежуються також безоплатно.
  3. Пацієнти, які потребують планової госпіталізації – їх обстежують методом ІФА. ПЛР-діагностику в таких випадках використовують, коли є ознаки імуносупресивних станів. Це зазначається у направленні лікаря.

«Також методом ІФА обстежують медичних працівників, які надають допомогу ковідним пацієнтам один раз в 14 днів. Медичні працівники усі – це один раз в 30 днів. Також працівники Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії – обстежуються один раз в 30 днів» – додала Олена Гандзюк.

 

Коментарі
27 Липня 2020, 18:06
Дивно... Знаю, що контактуючим пропонували робили тести за свої кошти.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024