Школярі та студенти створюють великоднє дерево

13 Квітня 2017, 10:50
2503

У середу, 12 квітня, острожани розписували писанки, щоб створити великоднє дерево й встановити його на території Острозької академії.

Братство спудеїв спільно з музеєм Острозької академії організувало розпис писанок. До участі в заході могли долучитись усі охочі, та найбільше було дітей. Розписували писанки в академічній кав’ярні.

«Ми побачили таке в інших містах і вирішили зробити в Острозі. Схожа акція відбудеться  у місті. Вирішили провести саме сьогодні, щоб більше студентів долучилося до розпису писанок, але прийшли абітурієнти.  Хочемо біля найбільшої писанки в Рівненській області, що знаходиться на території університету, поставити ще й великоднє дерево», – розповідає ініціатор заходу Андрій Брижук.

Читайте також: В острозькому храмі святі на іконах посміхаються


 

Учасники акції розмальовували не просто писанки, а трафарети, які значно більші за розміром. Братсво спудеїв залучило школи до збору писанок з метою налагодити комунікацію між університетом та власне школами.

«Двері Острозької академії відкриті для школярів міста та району не тільки для проведення різних заходів, а й просто для прогулянок. Академія – це класно, це історичне місце. Такий захід проводився щорічно, але його робили як виставку писанок у міській раді чи Мистецькій галереї. Цього разу ми вирішили зібрати писанки, щоб всі їх бачили», – коментує голова Братства спудеїв Сергій Дорош

Читайте також: Що можна їсти у Великий піст?

Студентка Людмила Шуляка, що взяла участь у розписі писанок, поділилася своїми враження від акції: «Для мене Великодні свята мають величезне значення. Я прийшла сюди, тому що вирішила зробити свій вклад у створення великоднього дерева. Такі акції неодноразово бачила в різних міста, тому приєдналася й в Острозі. Мені дуже приємно бачити маленьких дітей тут, тому вони так натхненно все це малюють»







 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром