Острозький замок отримає майже пів мільйона гривень від Українського культурного фонду

17 Липня 2020, 12:09
3980

Цьогоріч Державний історико-культурний заповідник міста Острога реалізовуватиме проєкт «Інклюзивний музей в Острозькому замку» за підтримки Українського культурного фонду.

Про це повідомляю на сайті Рівненської ОДА.

У межах проєкту експозицію музею доповнять низкою тактильних копій експонатів. Також заплановано створення путівника музеєм для людей з вадами зору та путівника з адаптованим текстом українською для людей з порушеннями слуху.

Окрім того, аудіогід заповідника доповнять англійською, польською мовами та тифлокоментар українською.

Читайте також: Острозький замок можуть відреставрувати у рамках проєкту «Велике будівництво»

Основне завдання проєкту – зробити доступною багату історико-культурну та мистецьку колекцію Острозького заповідника для людей з інвалідністю

«Наша мета – забезпечення музею інструментами: аудіогіди, путівники, тактильні моделі та вказівники – для включення до аудиторії музею людей із порушенням зору та слуху, а також тих, хто спілкується англійською та польською мовами», – зазначає керівник проєкту, заступник директора музею з наукової роботи Андрій Брижук.

У жовтні цього року музейники планують представити результати. Йдеться про створення трьох аудіогідів, розміщених на платформі izi.travel, а також чотирьох тактильних копій експонатів, дві з яких створять спеціально для проєкту та ще дві адаптують з існуючих 3D-макетів, отриманих за результатами проєкту «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких», який реалізували у 2019 році за підтримки Українського культурного фонду.

Також створять 3 комплекти путівників і 20 тактильних орієнтирів, етикетажу та QR-кодів до аудіогіду.

Читайте такожЄвросоюз виділив Україні 105 млн євро на підтримку малого бізнесу та реформ 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024