У школі мистецтв розповідали про бароко в образотворчому мистецтві

06 Квітня 2017, 08:07
4281

У середу, 5 квітня, відбулася лекція «Бароко в образотворчому мистецтві» у стінах Острозької дитячої школи мистецтв. Захід відбувся у рамках тижня бароко.

Учні художнього відділення школи Софія Рильська, Назар Сокальський, Катерина Романюк та Маргарита Гандзілевська виступили з доповідями. Вони розповіли про живопис, скульптуру, іконопис і архітектуру в добу бароко. Директор школи мистецтв Наталя Балаушко наголосила, що такий тиждень проводиться з метою ознайомлення учнів школи з різними видами мистецтв.


 

«У нас зараз тиждень саме бароко. Ми дуже хочемо в свідомості дітей закласти, наскільки певний стиль проникає в різні види мистецтва. У нас відкрилось театральне та художнє відділення. Музичний відділ функціонує вже багато років. Хотілось би, щоб діти у нашій школі мали загальний мистецький розвиток. Існує думка, якщо дитина займається тільки музикою, то знає лише про музику. Ми хочемо, щоб у музикантів, художників, театралів узагальнювалось саме поняття бароко. У планах проведення таких тижнів у майбутньому. Вони також будуть присвячені певному стилю», – коментує подію Наталія Балаушко.

Організатор лекції на тему живопису, викладач школи Роман Ярмолка  розповідає: «Такі заходи потрібні для саморозвитку дітей. Упродовж трьох днів відбуваються різні лекції пов’язані з театром, образотворчим мистецтвом та музикою. Діти обмінюються досвідом та знаннями один з одним завдяки таким подіям».


 

Тиждень бароко у школі мистецтв стартував 4 квітня. Розпочався він з лекції про стиль бароко в театрі. Продовжився заходом на тему: «Образотворчого мистецтва в епоху бароко». Після цього відбудеться лекція на тему: «Бароко в музичному мистецтві». Різноманітні заходи продовжуватимуться до 7 квітня у актовій залі школи. Завершиться тиждень бароко концертом «Таємнича епоха», який можуть відвідати всі охочі острожани.




 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024