Перші випускники відродженої Острозької академії заснували свій ґрант

03 Липня 2020, 13:00
5701

Цього року виповнюється 25 років з часу першого набору бакалаврів відродженої Острозької академії та 20 років з часу першого випуску спеціалістів ОА. З цієї нагоди перші випускники заснували ґрант, який передбачає повне та часткове покриття річної вартості навчання для нинішніх студентів.

Про це повідомляють на офіційному сайті навчального закладу.

Умовою отримання ґранту є навчання на 2 або 3 курсі на контрактній формі, високий навчальний рейтинг, фінансові труднощі в сім’ї студента чи студентки. Крім того, кожний претендент повинен був написати мотиваційний лист, в якому слід було обґрунтувати своє бажання отримати ґрант на навчання.

За результатами відбору ґрант перших випускників відродженої Острозької академії здобули:

•             студентка гуманітарного факультету Марія Каразія на покриття повної річної вартості навчання;

•             студентка факультету міжнародних відносин Рута Тимняк на покриття повної річної вартості навчання;

•             студент економічного факультету Михайло Демидюк на часткове покриття річної вартості навчання;

•             студент факультету романо-германських мов Денис Хромий на часткове покриття річної вартості навчання;

•             студент факультету романо-германських мов Микола Холява на часткове покриття річної вартості навчання.


 

«Кожна людина має мрії. Я вірю в те, що мрії збуваються, адже це найбільший мотиватор, щоб постійно вчитись, змінюватись, вдосконалюватись та рухатись вперед. З іншого боку, не кожен здатен діяти в напрямку своїх мрій через різні життєві обставини. І підтримка оточуючих може бути надважливою на початку становлення та стати поштовхом для вирішальних змін у житті. Власне тому грант від випускників Академії на навчання має велике значення. Ми допомагаємо яскравим студентам рухатись вперед до своїх мрій!», - зауважила Ірина Брижак (Красновська), HR Директорка МЕТРО Кеш енд Керрі Україна (вступ на бакалаврат ОА 1995 року).

Під час зустрічі із випускниками, які заснували ґрант, студенти висловили щиру подяку, зазначили, що участь в цьому конкурсі мотивує їх старанно здобувати знання, аби в майбутньому також долучитися до схожої благодійної ініціативи.

«В момент, коли я дізналася про грант, у мене відібрало дар мови. Сказати, що я вам вдячна, це не сказати нічого, тому що дяку не помістити у кількох словах… Дякую усім тих, хто створює і долучається до подібних проєктів. Дякую за вашу підтримку і небайдужість... Дякую, Острозька академіє, за таких людей!», -написала в своєму листі-подяці студентка гуманітарного факультету Марія Каразія.

Як  розповідають в Національному університеті "Острозька академія", наступного року ця ініціатива трансформується в ґрант випускників Острозької академії аби розширити коло тих, хто хотів би долучитися до цього проєкту.


 

«Ґрант випускників засвідчує, що Острозька академія – це не просто університет, який ти закінчив і забув, отримавши диплом. Це спільнота, яка єднає професорів, викладачів, студентів, випускників. Роки мого навчання в Острозькій академії – це один із найщасливіших періодів мого життя, адже я здобув тут не лише знання та досвід для своєї професійної реалізації, але й те, що називається соціальним капіталом – колег та друзів. Саме з цими друзями ми заснували ґрант випускників і разом ми хотіли б подарувати студентам, які добре навчаються, але мають певні фінансові труднощі, можливість забути про ці труднощі і сконцентруватися на переживанні періоду навчання в ОА як найщасливіший час їхнього життя», - зазначив Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА (вступ на бакалаврат ОА 1995 року).

Нагадаємо:  Студентка Острозької академії перемогла на всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024