Медики Острозької обласної психлікарні отримали догани через побиття пацієнта

02 Липня 2020, 16:50
4903

У засобах масової інформації набуло суспільного резонансу журналістське розслідування «Сто років ізоляції», де, серед іншого, звернули увагу на випадок заподіяння тілесних ушкоджень медперсоналом особі, яка перебувала на лікуванні у КП «Острозька обласна психіатрична лікарня» Рівненської обласної ради.

За цим фактом слідчими СВ Острозького ВП ГУНП в Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження), повідомляють у Здолбунівській місцевій прокуратурі.

Наразі здійснюють усі необхідні слідчі та процесуальні дії з метою встановлення обставин вказаної події.

Окрім того, Здолбунівською місцевою прокуратурою у порядку, передбаченому статтею 26 Закону України «Про прокуратуру», проведено перевірку у КП «Острозька обласна психіатрична лікарня» Рівненської обласної ради, за результатами якої внесено вказівку про необхідність усунення та недопущення надалі порушень положень Закону України «Про психіатричну допомогу» за фактом неналежного нагляду медперсоналом за хворими та не забезпечення перебування у безпечних умовах для їх життя та здоров’я.

Вказівку керівництво лікарні розглянуло та задовольнило, чотирьох працівників закладу притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Читайте також: Чому діти з інвалідністю не можуть продовжити лікування у Луцьку. ВІДЕО

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
02 Липня 2020, 23:02
це жесть!
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024