В Острозі відбулася чергова сесія міської ради

27 Червня 2020, 10:00
3746

26 червня 2020 року відбулася чергова 81-а сесія Острозької міської ради.

Про це повідомляють в Острозькій міській раді.

Після прийняття порядку денного та внесення до нього змін депутатський корпус запросив до слова Василя ВЕЛЯНИКА, головного лікаря КНП «Острозька ЦРЛ», який озвучив перед депутатами, цікаві для них питання, а саме використання коштів, які були виділені міською радою на боротьбу з COVID-19 та питання ситуації з пологовим будинком.


 

Головний лікар запевнив присутніх, що перинатальний центр буде працювати, хоча зараз вже відбулися деякі скорочення, але в основному це були люди пенсійного віку, а жодних продажів чи оренди приміщення не може бути, тому що приміщення є власністю громади району, і такі дії можливі лише за згоди Острозької районної ради. Крім того, він зазначив, що для дотримання всіх вимог в пологовому необхідно створити нові робочі місця для анестезіологів і реаніматологів. Орієнтовна сума для оплати праці працівників, за словами головного лікаря, 2 000 000 грн. на рік.

Також Василь Васильович назвав два можливих варіанти розвитку подій у ситуації, що склалася. Перший - переїзд відділення до Острозької ЦРЛ. В цьому випадку приміщення лишається у власності громади. Та другий - у випадку створення нового району депутати цього району можуть прийняти рішення про створення в Острозі районного перинатального центру.

Після виступу головного лікаря КНП «Острозька ЦРЛ», депутати заслухали своїх колег, які озвучили депутатські запити та висловили окремі побажання та вимоги, що стосувалися попередніх запитів, та перейшли до розгляду питань порядку денного.

Найдовше розглядали погодження укладення строкових трудових договорів з керівниками закладів загальної середньої освіти. Депутати озвучили пропозицію голосувати за кожен пункт рішення окремо. Першим пунктом було звільнено всіх директорів, після чого депутати одноголосно проголосували за всі пункти рішення, крім одного.

На сесії прийняті рішення з земельних питань в місті Острог та селі Розваж, прийнято рішення про передачу GPRS модемів на баланс КП «Теплоенергія», передано контейнери для сміття на баланс КП «Водоканал», надано фінансову допомогу, та внесено зміни до програм та міського бюджету.

Крім того, змінами до програми благоустрою передбачено поточний ремонт підпірної стінки водовідвідної канави по вул. Бельмаж в м.Острог. Вона постраждала від негоди, яка була в Острозі цього місяця, та потребувала термінового ремонту.

Разом з тим, міський голова за вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики міста, за активну життєву позицію та з нагоди відзначення Дня молоді нагородив грамотою міської ради:

- Анастасію Миколаївну ШТУНДЕР, начальницю відділу з питань молоді та спорту.


 

А подяки міського голови Олександр Шикер вручив для членів Молодіжної ради при Острозькій міській раді:

- Андрія Ігоровича ГРИЦЕВИЧА;
- Любові Григорівні ДМИТРУК;
- Арсена Володимировича ІЩИКА;
- Естер Миколаївни МАТЕР’ЯН;
- Антоніни Олександрівни ЛОБОДИ;
- Олега Ігоровича ЦИМБАЛІСТОГО.

Коментарі
27 Червня 2020, 14:22
То яке рішення по пологовому? Нічого не зрозуміло: як, коли, де?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром