Острозький центр зайнятості під час карантину працює на свіжому повітрі

26 Червня 2020, 13:20
3768

Острозька міськрайонна філія  Рівненського обласного центру зайнятості продовжує свою роботу з виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Про це повідомили на сторінці Острозького центру зайнятості у Facebook.

Усе більше роботодавців Острозької об’єднаної територіальної громади та Острозького району звертаються до служби зайнятості за отриманням допомоги по частковому безробіттю з метою компенсації втрати частини заробітної плати найманих працівників та частини доходів фізичних осіб-підприємців, які є застрахованими особами, внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу на період карантину

«Протягом травня-червня 2020 року до Острозької міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості звернулося понад 230 роботодавців, три чверті з яких складають фізичні особи-підприємці.
На сьогодні є 42 позитивно прийнятих рішення про виплату допомоги по частковому безробіттю для 150 найманих осіб та ФОПів, які є застрахованими особами, відповідно до статті 47_1 Закону України «Про зайнятість населення». Майже 620 тисяч гривень складає сума уже виплачених коштів.

Слід нагадати, що отримання допомоги по частковому безробіттю на себе фізичними особами-підприємцями стало можливим внаслідок прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 03 червня 2020 року № 453. Однією з умов надання допомоги на період карантину є сплата єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності.

Отримання такої допомоги допоможе мінімізувати втрати бізнесу через скорочення або призупинення діяльності та підтримати роботодавців, у т. ч. і ФОПів, у карантинний і посткарантинний період. З метою ефективного надання послуг роботодавцям та мінімізації скупчення людей біля центру зайнятості, облаштували робочі місця на відкритому повітрі», – зазначили на сторінці.


 

Коментарі
28 Червня 2020, 17:09
Ну йдобре хоть хтось від людей не ховаєця за закритими дверми ато куди не зайди всюди замок і карантін
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром