Острожан запрошують на онлайн-презентацію історичного роману

26 Червня 2020, 14:20
3372

Вийшов друком новий історичний роман відомої журналістки, письменниці Ганни Гороженко.

Книга «Лицарка Корони» описує історичні події та персонажів із XVI століття. Події роману розгортаються й на Волині: у Луцькому замку, у Дубно, резиденції князів Острозьких, у теперішньому селі Сокіл Рожищенського району – вотчині князів Сокольських.

Ганна Гороженко – столична журналістка. Вона понад 20 років працює журналісткою-міжнародницею і побувала у великій кількості країн. Жінка працювала на «5 каналі», згодом – спецкором телеканалу «Інтер» в Лондоні, нині є редакторкою відділу міжнародних новин на телеканалі «СТБ».

«Лицарка Корони» – це другий історичний роман у письменницькому арсеналі Ганни Гороженко. Перша книга її авторства «Воля Ізабелли» вийшла друком минулого року у видавництві «Фоліо». Це ж видавництво випустило й новий роман.

«XVI століття – часи Єлизавети I в Англії, Марії Стюарт в Шотландії, Катерини Медичі у Франції. Але й на українських землях вирують пристрасті не менші, ніж у Західній Європі. У центрі буремних подій опинилась русинка-українка княгиня Анна Сокольська. І вона, і всі інші постаті в цій книзі – від королеви Анни Ягеллонки до Северина Наливайка і князя Костянтина Острозького – реальні люди», – йдеться в анотації до книги.

Онлайн-презентація книги розпочнеться у неділю, 28 червня, о 14:00 на сторінці видання Район.Рожище. Глядачі зможуть поставити запитання авторці. Їх можна надсилати на пошту видання [email protected] або безпосередньо під час трансляції. Аби не пропустити захід, долучайтеся до події у фейсбуці.

«Лицарка Корони» – це розповідь про жінку, яка стала агенткою Церкви і полює за королівськими грамотами. Їй протистоять численні чоловіки: від впливових родичів до шпигунів Московії та короля Стефана Баторія. На її боці тільки брат та подруга. А ще в Анни є таємниця, заради якої вона здатна на будь-що. Чи вдасться сміливій жінці обійти всі пастки та виконати волю покровительки — королеви Речі Посполитої, останньої з Ягелонів? Чи в змозі вона буде захистити себе, свою землю та людей, які довірили їй свої життя? Чи вдасться українській панні навічно сховати свій найбільший секрет?» – інтригує видавництво.

Читайте також: 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024