Я люблю своє місто: «Воно прекрасне своєю історією і людьми»

29 Березня 2017, 21:13
3977

Редакція Район.Острог продовжує рубрику «Я люблю своє місто». Ми працюємо для Вас, тому хочемо показати Острог таким, як Ви його бачите. Поки острожани тішаться весною та, наче коти, гріються на сонці, кореспонденти редакції вийшли на вулиці й опитали містян. Розпитували про те, чи подобається жителям місто та що б вони хотіли у ньому змінити.

Алла, перукар

Звичайно, я люблю Острог. Це місто таке тихе, я звикла до такого й люблю його. Знаєте, коли поїду в Рівне, там мені починає боліти голова й підіймається тиск. Воно таке шумне, тому гіршає здоров’я. Може, якщо хтось звик до такого, то йому добре. А мені подобається Острог. Подобається і все!

Багато хотілося б змінити, але, чи втілиться це в життя? Малоймовірно. Хочеться, аби було більше дитячих майданчиків, щоб з онуками було, де бавитись. Колись, пам’ятаю, біля Першої школи були каруселі й колесо таке велике. От чому зараз цього немає? З малими дітками немає куди піти погуляти. Наша держава дбає про щось інше, а не про дітей. А так, то містечко хороше. Мені подобається наш Острог ще тому, що тут є академія. Через це місто стало живішим, з’явилося багато молоді. Коли вони йдуть на канікули, то місто пустіє, здається, як птахи вилетіли на зиму…

Анатолій Яцюк, пенсіонер, в минулому ремонтував церкви

Я виріс в Острозі, але зараз живу не тут. Та все одно люблю це місто, знаю кожен його куток. Я ходив три роки на бокс в Острозі – це одні з найкращих моїх спогадів. Колись моєму батьку навіть давали землю там, де зараз пам’ятник Тарасу Шевченку, але він уступив Кобзарю.

Зараз я рідко буваю в Острозі, не надто вникаю у справи міста. Не знаю, що тут потрібно змінити.

Людмила Піддубняк, студентка

Я не острожанка, лише навчаються тут, але Острог люблю. Люблю за його навчальний заклад. Тут маю багато друзів, люди тримають.

Що хотілося б змінити? Можна було б трохи дороги поремонтувати. Хоча цент міста стає все кращим, відбудовується. Я навчаюсь в цьому місті вже три роки, на першому році навчання тут було трохи не так – гірше.


 

Сергій Кібкало, директор Острозького державного історико-культурного заповідника

А як не любити Острог, якщо я в ньому живу? Люблю його за те, що він прекрасний своєю історією та людьми. Багато чого подобається тут, навіть те, що ви усміхнулись до мене у цьому місті.

Хотілося б багато чого змінити, але це не в наших силах. Хочеться, щоб місто було квітучим, щоб було більше насаджено квітів. Хочу, що Острог став чистішим. А також, щоб був комфортним як для мешканців міста, так і для туристів.


 

Вікторія Пінчук, помічник нотаріуса

Так, я люблю Острог. Мені завжди подобалася архітектура міста і тиша, особливо, коли студенти роз’їжджаються.

Хотілося б побільше лавок і смітників, та й взагалі покращити інфраструктуру.


 


 

Автор: Вікторія БРОДОСЮК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024