Ігор Пасічник на зустрічі з президентом обговорив проблеми освіти

03 Червня 2020, 12:05
2685

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками 25 провідних закладів вищої освіти України.

Серед учасників – ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник та ректор Національного університету водного господарства та природокористування Віктор Мошинський. Про це інформує пресслужба Рівненської ОДА. 

Глава держави нагадав, що в Україні навчається понад мільйон студентів. Велика частина з них не хоче залишатися на батьківщині. А з тих, хто залишається, багато хто не працює за здобутою спеціальністю.

«Якщо ми нічого не будемо вирішувати саме з вами, то кадровий голод у країні так і залишиться. Цю проблему держава має вирішувати спільно з вищою освітою», – заявив Президент.

Тож тепер у контрактах з ректорами будуть з’являтися показники ефективності за певний час і механізми перевірки цих показників.

«Наші плани до кінця 20-го року діляться на дві частини: тактичні плани – це проведення вступної кампанії, і фінансова автономія. У нас є багато планів. Комітет завжди відкритий до співпраці», – зазначив голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Ректор Національного університету водного господарства та природокористування Віктор Мошинський відзначив, що ця зустріч є надзвичайно важливою, адже є першою з 2005 року.

«Під час зустрічі із президентом я наголосив, що наш університет має прекрасні традиції та сучасні практичні підходи до наукової роботи. У зв’язку з тим, що нині водна галузь України переживає кризові часи, ми готові брати максимальну участь в подоланні цієї кризи, щоб допомогти нашій державі. Окрім цього, я також залишив Володимиру Зеленському лист із пропозиціями щодо бачення реформ та майбутнього вищої освіти в Україні», - розповів Віктор Мошинський.

Очільники ЗВО також акцентували увагу на важливості розбудови науково-дослідної інфраструктури, залучення іноземних студентів, розбудови мережі гуртожитків.

Читайте також: Президент призначив стипендії паралімпійцям з Рівного

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024