Жителям Рівненщини компенсують відсотки за «теплими» кредитами

02 Червня 2020, 18:10
1825

На Рівненщині продовжує діяти програма «теплих» кредитів.

Банкові позики, за які люди купують енергоощадне обладнання та утепляють домівки, частково відшкодовують з державного, обласного та місцевих бюджетів. Про це інформують у пресслужбі Рівненської ОДА.

 

«Цього року обласною програмою відшкодування відсотків за кредитами, залученими на впровадження енергозберігаючих заходів в житловому секторі, передбачено 3,5 мільйона гривень. З початку 2020 здійснили понад 6200 відшкодувань на суму 1,3 мільйона гривень. Гроші спрямували з обласного бюджету на компенсацію відсотків за позиками громадян. Таким чином, для людей кредити здешевшали, а відтак вони стали доступнішими», – пояснила заступник голови ОДА Людмила Шатковська.

Загалом, окрім державного та обласного бюджетів, компенсують банківські позики на енергоощадні заходи й з місцевих бюджетів. Цього року фінансову підтримку передбачили у 14 районах, трьох містах, а також одинадцяти ОТГ області.

За «теплими» кредитами жителі Рівненщини можуть звертатися до ПАТ АБ «Укргазбанк» та АТ «Ощадбанк».

Крім того, відшкодовують відсотки за кредитами для ОСББ та ЖБК. На це в обласній програмі передбачили один мільйон гривень. Генеральні договори про взаємодію підписано з ПАТ АБ «Укргазбанк», АТ «Ощадбанк» та АТ КБ «ПриватБанк».

З початку року з обласного бюджету здійснили майже 200 відшкодувань для ОСББ на загальну суму майже 570 тисяч гривень.

Читайте також: На Сарненському відділенні виявили крадіїв газуНа Сарненському відділенні виявили крадіїв газу

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024