Новітні методи навчання для сучасних дітей: у Луцьку з'явиться перша ІТ-школа

02 Червня 2020, 12:02
У Луцьку з'явиться перша ІТ-школа 1413
У Луцьку з'явиться перша ІТ-школа

Вже зовсім скоро у Луцьку запрацює приватна школа нового покоління IT STEP School. Новий заклад зовсім скоро отримає ліцензію, тож із 1 вересня навчатися там зможуть учні 5-11 класів.

Крім загальнообов’язкових предметів, передбачених Міністерством освіти, школярам будуть викладатимуть спеціалізовані ІТ-дисципліни. Як обіцяють керівники проєкту, відрізнятимуться також підходи до навчання: в IT’S School будуть впроваджувати міжнародний досвід з акцентом на ІТ-предмети та іноземні мови.

ІТ-школа – це новий проєкт відомої IT Step Academу. Багато юних лучан відвідували комп’ютерну академію для додаткових позашкільних занять, тож, зважаючи на попит, IT Step запускає проєкт у вигляді загальноосвітньої школи.

Чому саме 5-11 класи?

Середня освіта – це та база, яка найбільш впливає на дитину. Школярі визначаються з вподобаннями, а їхні батьки розуміють, що часто консервативні підходи вже не спрацьовують так ефективно, як хочеться. Нове покоління школярів вимагає новітніх підходів у освітніх процесах. Але державні школи не завжди встигають за цими змінами, хоч і прагнуть цього – про це свідчать останні реформи.

Приватні дитячі садочки, «маленькі школи» та різноманітні гуртки уже не задовольняють потребу дітей та батьків у освіті. Виникла необхідність у закладі, який візьме на себе завдання комплексної підготовки. Адже саме приватні заклади практикують сучасні підходи та мають більше різноманіття технічних засобів та інтерактивних інструментів для навчання. Тому середня освіта дуже потребує змін – адже це та база, на якій будується майбутня освіта дитини.

«Коли дитина переходить до середньої школи, стає більш самостійною. Водночас і домашні завдання стають складнішими, їх стає все більше. Ми як батьки не завжди можемо допомогти з їхнім виконанням за браком часу або ж знань, продовжуючи інвестувати в дітей і в їхній позашкільний розвиток – спорт, гуртки, додаткові курси. Але шкільне навчання "пливе за течією"», – говорить директорка Комп'ютерної академії «ШАГ» Інна Кондратюк.

Приватна школа нового покоління IT STEP School – це якраз та школа нового формату, яка розвиватиме і навчатиме дітей завдяки сучасним методам і послуговуючись європейським досвідом.

«Коли вчитель приходить на роботу, аби просто заробити гроші – цього замало. Потрібно любити дітей. І постійно рухатися в ногу з часом: здобувати нові знання, не боятися працювати з новою технікою. Зараз є багато сучасник методик викладання, які ми обов’язково будемо впроваджувати. Крім того, вчитель повинен вміти комунікувати з кожною дитиною – а вони всі різні – та з її батьками», – упевнена Інна Кондратюк.

Педагоги зараз не обмежені у методах викладання, але у загальноосвітніх українських школах їх часто не використовують. Тому ІТ-школа почне впроваджувати зміни в українську освіту.


 

Чим відрізняється приватна школа нового покоління IT STEP School від інших шкіл?

Крім прогресивних освітніх методик, заклад дбатиме, аби прищепити учням загальнолюдські цінності – взаємоповагу, свободу самовираження, допомогу один одному та відповідальність.

Школярів вчитимуть толерантності та подбають, аби в IT STEP School не було місця булінгу. Повага до права вибору і думок інших стане основою для спілкування вчителів з учнями. Слухати один одного і чути, давати дітям простір для самовираження та висловлення власних думок, навчання заради вміння шукати відповіді та мислити – такими є принципи освіти у новому закладі.

«Наші цінності – це відсутність будь-яких проявів булінгу, відповідальність, толерантність, взаємоповага, взаємопідтримка, свобода, яка не є синонімом вседозволеності. Отож, приватна школа нового покоління IT STEP School будується на засадах, а також на розвитку компетенцій майбутнього, які були визначені найкращими фахівцями світу і оприлюднені на Давоському бізнес-форумі. А ІТ-дисципліни та іноземні мови – це скоріше засіб для досягнення мети, а не самоціль», – переконана директорка Комп'ютерної академії «ШАГ» Інна Кондратюк.


 

Особливості навчання

  • Дві іноземні мови: обов’язкова англійська та іспанська або китайська – на вибір. Групи розділять не за віком чи класом, а за рівнем знання мови для більшої ефективності.
  • Вивчення ІТ: програмування, дизайн, мережі, створення ігор, сайтів, розробка мобільних додатків – усього того, що буде корисним незалежно від вибору професії у майбутньому.
  • Особистісний розвиток (soft skills): діти навчатимуться психології комунікації, ораторським навичкам, впевненості у собі, емоційному інтелекту, критичному мисленню. Усе це формує сильний внутрішній стрижень дитини.
  • Без паперових підручників: успішність учня батьки зможуть перевірити у спеціальній електронній системі. Кожен учень отримає планшет з усіма необхідними навчальними матеріалами та програмним забезпеченням.
  • Без домашніх завдань: діти виконуватимуть такі завдання в школі. Це просто мрія і дітей, і батьків.
  • Підготовка до ЗНО: вашій дитині не знадобиться шукати репетиторів. Шкільна програма дасть дітям усі необхідні знання, які дозволять успішно скласти ЗНО без зайвих затрат часу та грошей.
  • Індивідуальний підхід: до ведення уроків залучать вчителів-практиків. Це дасть можливість більш якісно опрацювати та – найголовніше – ефективно засвоїти матеріал заняття. Також в приватній школі нового покоління IT’S School малокомплектні класи – до 16 учнів.
  • Гейміфікація та система мотивації: дітей в навчальний процес залучатимуть шляхом гри. За кожну виконану роботу діти отримують віртуальні гроші, які дозволяють купувати потрібні та корисні речі у внутрішньому онлайн-магазині.
  • Секції, клуби та спільноти для розвитку: у школі, крім навчання, діти зможуть різносторонньо розвиватися та займатися своїм хобі. Учні зможуть обрати для себе клуб чи секцію за власними уподобаннями.

Увага: запис на навчання вже ведеться!

Школа знаходиться за адресою: вул. Євгена Сверстюка, 1, у приміщенні Комп'ютерної академії «ШАГ».

Щодня з 9:00 до 18:00 працює консультаційний центр, де можна отримати всю інформацію про навчання.

Також отримати консультацію можна за телефоном: 38 095 609 58 38 або на сайті школи.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024